Mässor 2018

År 2018 kommer Åland Convention Bureau och partners delta på följande mässor:

 

  • Kongressi, Helsingfors 11–12.4.2018  
    Monter: 8

 

Sjöfartens dag 2017

Ålands Sjöfart r.f. anordnar årligen ett internationellt möte för sjöfartsbranschens företag. I år har ÅCB medverkat genomförandet av årets Maritime Day 1.6.2017 genom eventhanteringssystemet Lyyti. Och naturligtvis var ÅCB med och informerade om sin verksamhet på själva evenemanget.

 

Årets ÅCB mötesambassadör

Klubbhuset Pelaren är Årets ÅCB mötesambassadör 2016. ÅCB har instiftat priset Årets mötesambassadör för att uppmärksamma en person eller organisation som har bidragit till att lyfta Åland som konferens- och mötesdestination.

I år utser vi Klubbhuset Pelaren/Ålands Fountainhouse till årets mötesambassadör för sitt värdskap med Fountainhouse-nätverkets årliga vårkonferens som lockade drygt 100 deltagare i maj 2016. Konferensen är ett perfekt exempel på hur en liten organisation kan ta på sig värdskapet och bjuda in sitt nätverk för att mötas på Åland.
Välkommen att kontakta oss för ett möte med ditt nätverk!
 
 

Kongressi i Helsingfors 

Mötesbranschens proffs samlas årligen på Finlands största mötesmässa, Kongressi, i Helsingfors för att erbjuda sina tjänster och produkter. Kongressi 2017 hade ett par hundra utställare och besöktes av ca 2 700 personer inom mötesbranschen. 

Åland Convention Bureau med partners deltog även i år på Kongressi den 29–30 mars för att berätta om de fantastiska mötes- och konferensmöjligheterna vi kan erbjuda på Åland. Med på mässan Alandica Kultur och Kongress med Maria Mäntylä, Käringsund Resort & Conference med Hubbe von Frenckell, Silverskär/Klobben med Susanne ”Fia” Karlsson och ÅCB Manager Sanna Könönen-Wahlstedt. 

 

Möten & Events i Kista

Den 22–23 februari 2017 deltog Åland Convention Bureau tillsammans med partners Silverskär, Alandica, HavsVidden och Käringsund Resort & Conference i Nordens största och affärsinriktade mässa Möten & Events. Mässan hade 
5 831 besökare. Bland besökare lottade vi ut en två personers övernattning på HavsVidden samt en middag för två på restaurang Club Marin i Mariehamn. Vinnarna har meddelats.

Mat & Möten i Stockholm 1.2.2017

Det blev många intressanta möten och delikata godbitar under mässa Mat & Möten med fokus på hållbar och god mötes-/konferensmat! 
Ålandska godbitar, rotsellericreme med saltade riskor och karljohansvamppulver på knäcke, togs fram av Silverskärs köksmästare Viktor.  
Bland besökare passade vi på att lotta ut en kryssning till Helsingfors med Tallink Silja, en middagskryssning med Eckerö Linjen och en Cinderella-kryssning med Viking Line. Vinnarna har meddelats! 
God mötesmat, fridfulla mötesarenor och havsutsikt hittar du på Åland! Välkommen!

ÅCB på Större möten och konferenser

ÅCB deltog i mässan Större Möten & Konferenser i ett snöigt Stockholm. Med på mässan var förutom Sanna Könönen-Wahlstedt på ÅCB även Sofia Sahlström på Käringsund Resort & Conference samt Maria Mäntylä och Martina Gerkman på Alandica Kultur & Kongress.

acb-aktuellt-sthlm-10112016

ÅCB på VIP-mingel i Stockholm

Den 19 oktober deltog ÅCB tillsammans med partners Silverskär och Käringsund Resort & Conference i VIP-mingel i Stockholm. Under två effektiva timmar bjöd vi på åländska ostar och marmelad och träffade potentiella mötes-/konferensbokare.

acb-vip-mingel

 

ÅCB på CNF höstdagar 13–14.10.2016

ÅCB träffade finska kollegor på Congress Network Finland CNF höstdagar den 13–14 oktober 2016 i Lahtis.

acb-lahtis-cnf-autumn2016

ÅCB on tour med Relation Uppsala

ÅCB deltog i Relation Uppsalas höstevenemang ”on tour” i Järvsö tillsammans med ca 350 företag från Uppsala-Enköping-Gälve trakten.

fullsizerender

Coutryside meetings

Åland Convention Bureau i samarbete med Tallink Silja, Viking Line och Eckerö Linjen deltog i mässan Coutryside meetings i julens tecken. 

 

Från vänster Tommy Beijer från Eckerö Linjen, Katarina Kneck från Viking Line, Martina Sterner från Tallink Silja och PEO Wahlin från Viking Line. 

På mässan lottades ut tre julbordskryssningar på Åland Convention Bureaus samarbetsrederiernas fartyg bland de som besökte vårt monter. Lyckliga vinnare är:

  • Lena Åberg, Skandia Fastigheter
  • Malin Hessing, VIsma Advantage Ab
  • Lotta Trulsson, Acando

 

Visningsresa till Åland 5–6.9.2016

ÅCB anordnade en visningsresa till Ålands mötes- och konferensanläggningar. Under resan besökte vi bl. a. Ålands sjöfartsmuseum, Alandica kongresshus, Silverskär, Havsvidden och Käringsund Resort & Conferences mötes- och konferensanläggningar. Vi besökte även Smakbyn och Stallhagens ölbryggeri. Båtresor arrangerades av Viking Line och Tallink Silja.