Cloetta Fazer på konferens till Åland

Cloetta Fazer på konferens till Åland

KonferensÅland har haft storbesök. Den 2-3 augusti 2007 besökte nämligen Cloetta Fazer öriket tillsammans med 110 stycken anställda inom sälj och marknadsföring. På programmet stod två intensiva dagar fyllda med både möten och upplevelser.

– Vi försöker hålla ett möte en gång per år i en lite mer inspirerande omgivning och kombinera det med ett trevligt program, berättar Cloetta Fazers vd Tom Lindblad. Åland var ett utmärkt val för oss – vi sökte något som var lite annorlunda och dessutom var det många i personalen som inte hade besökt Åland tidigare. Arrangemangen fungerade också utmärkt. Vi hade mycket program under kort tid – det kräver att alla arrangemang fungerar och det gjorde de.

– Vi trivdes också väldigt bra i Mariehamn, tillägger Anita Laxén, företagets Communications Manager. För en större grupp som oss var Mariehamn ett väldigt bra mål. Det var lätt att hitta varandra och vi kunde röra oss till fots. Konsthantverket var också fantastiskt. Det blev folk förtjusta i, så det åkte nog en hel del med hem.

Dag 1 med skärgårdsmiddag
Cloetta Fazer började sin konferensresa till Åland med busstransfer från Helsingfors till Åbo tidigt på morgonen dag 1. Från Åbo åkte sällskapet sedan vidare med Viking Lines Amorella till Åland. Tiden ombord nyttjades effektivt till möten och måltider.

Efter ankomsten till Mariehamn på eftermiddagen fanns det tid för ”store-checking” av butikshyllor samt shopping eller vila på Hotell Arkipelag innan hela gruppen promenerade över till Restaurang ÅSS Segelpaviljong i stadens västra hamn.

Här väntade skärgårdskocken Michael Björklund, känd från ”Strömsö” i FST och ”Skärgårdstugg” i TV4, på att få bjuda hela sällskapet på välkomstdrink och en god skärgårdsmiddag bestående av tomatterrine med lufttorkad skinka och melonsallad följt av smörstekta abborrfiléer med schalottenlök, sockerärter, färskostmixad krassebuljong och potatiskompott. Till efterrätt serverades bärpaj med hemlagad vaniljglass samt kaffe och avec.
– Det var jättefint, och det var inte bara maten som var fantastisk, berättar Anita. Michael Björklund var också en kreativ värd som använde hela sitt ordförråd för att berätta för oss om maten på finska.

Dag 2 med fiske och vingård
Cloetta Fazer inledde sedan dag 2 med konferens i Ålands Lagtings plenisal. Därefter väntade en skärgårds- och fiskeutfärd med lunchkorg i skärgården kring Mariehamn. Enligt Henrik Nordström vid Ålands Turist & Konferens, som skötte arrangemangen på Åland, var Cloetta Fazer det största sällskap som sportfiskeguiden och "gäddkungen" Kalle Pettersson och hans "kronprinsar" har haft nöjet att guida.

Och deltagarna var nöjda:
– Det var en jättefin upplevelse att få se den åländska skärgården från en liten båt, berättar Anita. Det rekommenderar jag absolut, det var otroligt vackert.

Efter utfärden åkte gruppen via badhuset Mariebad för uppfräschning, bad och relax innan det var dags för kvällens middagsupplevelse på Tjudö Vingård. Besöket inleddes med rundtur och provsmakning i gårdens egen vin- och starkspritsfabrik och avslutades med klassisk Tjudö Vingård-middag i tröskhuset. På menyn stod kräftor till förrätt, träkolsgrillad strutsfilé som varmrätt och hemlagad äppelkaka till efterrätt.
– Jag har sällan upplevt över 100 personer stå så knäpptysta och lyssna, kommenterar Anita. Det var väldigt intressant och fängslade att få gårdens historia berättad på ett så trevligt sätt.

Efter middagen blev det dansvänlig musikunderhållning innan busstransfer tillbaka till färjeterminalen i Mariehamn och hemresan med Viking Lines Gabriella direkt till Helsingfors.

Hämta gärna inspiration från Cloetta Fazers upplägg till din egen Ålandskonferens:
– Cloetta Fazer är i mitt tycke en synnerligen intressant Ålandskund som genomgående har bokat det bästa Åland kan erbjuda en konferensturist under två intensiva dygn, avslutar konferensarrangör Henrik Nordström.

Visit Arland

Skriv kommentar

  • Kommentar
  • Namn
  • E-post

  • Verifikationskod:

    Ange koden ovan:


0 Kommentarer