Märken med klassiska julmotiv

Märken med klassiska julmotiv

Det är Marianne Häggblom som är konstnären bakom årets julmärken. På dem ser vi motiv som förknippas med julen: en jultomte, julröda tulpaner, en domherre och en ängel. Dessutom finns det hologram på varje julmärke!

Varje år går medel från försäljningen av Postens julmärken till välgörande ändamål. Årets bidragsmottagare är Stall Joy och Mariehamns räddningsverk.

Stall Joy anordnar ridterapi på den egna gården i Hammarland. Stall Joy vill använda julmärkesmedlen för att införskaffa en handikappanpassad vagn, så att även rullstolsburna personer kan delta i ridterapin. Mariehamns räddningsverk vill införskaffa en flytspark för julmärkesmedlen. Flytsparken är utvecklad av ett åländskt företag och är en isbåt som används för säkra turer på is och på vatten. Med hjälp av den kan Mariehamns räddningsverk förbättra sina operativa räddningsinsatser.

På baksidan av varje julmärkesark finns ett lottnummer. Den 12 januari 2009 dras vinnarna av många fina priser, bland annat ett resepresentkort på 1000 €, två helgpaket på hotell Havsvidden i Geta på Åland och fem digitalkameror. Vinnarna presenteras i de åländska lokaltidningarna, på www.posten.ax samt i Postens beställningsbroschyr nr 1-2009. På Postens hemsida kan du läsa mera om lotteriet.

Utgivningsdatum 9.10.2008
Konstnär Marianne Häggblom
Upplaga 14 000 ark à 20 självhäftande märken
Pris 3,50 €
Märkenas storlek 23 x 26 mm
Arkens storlek 146 x 210 mm
Papper 110 g/m²
Tryckmetod 4-färgsoffset + hologram
Tryckeri Keab Paper


För mer information: Posten Åland

Visit Åland

Skriv kommentar

  • Kommentar
  • Namn
  • E-post

  • Verifikationskod:

    Ange koden ovan:


0 Kommentarer