Luokkaretkivinkkejä

Luokkaretkivinkkejä

Vain harvat kohteet lyövät Ahvenanmaan laudalta luokkaretkikohteena. Se on lähellä, mutta kuitenkin oma saarimaakunta, edullinen ja kuitenkin erikoinen. Seikkailutoimintaa päivällä ja mukavaa yhdessäoloa iltaisin. Loppukevät ja alkukesä ovat kaikkien ryhmämatkailijoiden sesonkia. Monet valitsevat kuitenkin lämpimän loppukesän elokuussa.

Monien mielestä Ahvenanmaa on turvallinen kohde. Maarianhaminaa pidetään Euroopan turvallisimpana pääkaupunkina. Lisäksi tarjolla on paljon seikkailuhenkistä toimintaa.
 
Annelie ja Charles Nylund ottava vieraat vastaan pensionaatti Solhemissä Maarianhaminassa. Heille majoittuu paljon ryhmiä, eikä vähiten koululuokkia, jotka arvostavat edullista ja hyvää majoitusta. Selvitämme yleisimmät kysymykset, joita nousee esiin luokkaretkeä tai leirikoulua suunniteltaessa.
 
Mihin aikaan vuodesta on paras matkustaa Ahvenanmaalle?
- Useimmiten koululaiset matkustavat toukokuussa, kesäkuun alussa ja elokuussa. Ne ovat tietenkin hienoja ajankohtia. Vuoden muina aikoina saamme vieraaksi muita ryhmiä.
 
Minkälainen toiminta on suosituinta?
- Aktiviteetit ovat itse asiassa samoja riippumatta siitä, onko kyseessä yritysmatka vai koululuokka. Klassikkoja ovat melonta, pyöräily ja kalastus. Täällä Maarianhaminassa ei voi unohtaa Pommernia. Nuorison keskuudessa suosittua on käydä perunalastutehtaalla ja mikroautoradalla. Päiväretkellä Eckeröön ehtii käydä sekä seikkailuradalla että riistasafarilla. Tarjolla on paljon!
- Yksi suosikeista on kaljaasi Albanus, kertoo Annelie. Se maksaa hieman enemmän, mutta Ahvenanmaan saariston kokeminen antaa hyvän vastineen rahoille.

Pitääkö ohjelma varata itse vai saako sen varaamiseen apua?
- Majoituksen voi varata meiltä ja ohjelmapalvelut itse. Jos kuitenkin haluaa hankkia valmiin paketin, joka sisältää majoituksen ja ohjelman, kannattaa kääntyä varustamoiden tai matkatoimistojen puoleen. He voivat järjestää räätälöidyn paketin, joka sisältää sekä majoituksen että ohjelmapalvelut. Eikä se edes tule kalliimmaksi, sillä tarjolla on usein hyviä pakettihintoja. Ota yhteyttä esimerkiksi Viking Lineen, Ålandsresor, Tallink Siljaan, Ålandhotels tai suoraan Henrikiin, joka vastaa ryhmämatkojen järjestämisestä Ålands turist och konferens -yrityksessä.

Visit Åland / JP

Kirjoita kommentteja

  • Kommentteja
  • Nimesi
  • Sähköpostiosoitteesi

  • Verification code:

    Enter the code above


1 Kommentteja

5/8/2011  |  Iver Johnson
Ai pääkaupunki?
Samankokoisia ja yhtä turvallisia kyliä on euroopassa ainakin 10000 kpl.