PåskPaus 19-20 april 2014

PåskPaus 19-20 april 2014

Idén med PåskPaus är att visa upp Åland under en lugnare årstid, och locka såväl gäster som ålänningar till inspirerande möten med kultur, historia och gastronomi. PåskPaus på Åland innebär ett program för alla sinnen. Du kan ta del av ett brett kulturellt utbud som innehåller såväl konst, hantverk, musik och teater som marknad, gårdsbutiker och matupplevelser. Passa på att se Åland i vårskrud!

The same article in English

Artikkeli suomeksi

Program för alla sinnen

PåskPaus kan sägas vara en vårvariant av höstens Konstrunda. Flera dussin åländska konstnärer öppnar sina ateljéer och verkstäder där det är möjligt att bekanta sig med konstverkens upphovsmän. Besök bland annat Judys Hantverk & Inredning
i Gölby och Önningebymuseet med Ritas Galleri som visar konstföreningens Vårsalong i Påsktid.

Du kan uppleva påsk- och vårstämning på påsktorget i Mariehamn där ett trettiotal hantverkare och försäljare medverkar. I KulturFabriken har du möjlighet att träffa ett tiotal hantverkare och bekanta dig med deras skapelser samt se teaterföreställningar.

 
Aktiviteter för barnfamiljer
Ålands sjöfartsmuseum erbjuder spännande aktiviteter för både barn och vuxna. I Smakbyn kan barnen delta i skattjakt och klä ut sig till pirater. På Marskogens Lamm i Svartsmara har du möjlighet att träffa nyfödda lamm och besöka gårdsbutiken.

Matupplevelser
Under upplevelserundan, mellan olika PåskPaus-punkter, löner det sig att njuta av god mat eller ta en fika exempelvis i de medverkande restaurangerna Smakbyn, Pub Stallhagen, Pettas ekobageri & hantverkscafé och caféet vid Käringsunds Camping. Smakbyn serverar påskbuffé såväl för barn och vuxna – man kan välja mellan en hel buffé inklusive kalla, varma och efterrätter eller enbart fika och prova på dessertbordet. Passa även på att uppleva Mercedes Chocolaterie i Eckerö och kombinera med ett besök på Peters Galleri.

 
Välkommen till det kreativa kultur- och matÅland!

Många har varit till Åland på sommaren, men evenemangen som dessa ger en ytterligare chans att uppleva öriket en annan vacker årstid. Passa på att samla familjen eller vänner och i lugn och ro åka runt i det vackra landskapet, hälsa på konstnärer och njut av genuin åländsk mat. 

Fakta:
Öppna ateljéer lördagen den 19 och söndagen den 20 april kl. 12-18
Närmare program och karta finns på Ålands konstföreningens hemsida. Nedan hittar du en lista över deltagare i årets PåskPaus kommunvis:

Mariehamn
Påskmarknad på Torget
Galleri Fäktargubben
Galleri Skarpans
SALT
Ålands Sjöfartsmuseum
Mariehamns församling
KulturFabriken med ett tiotal olika konstnärer och konsthantverkare samt teater av Matts Stenlund och barnteater av Liina Laine
Ann-Britt Eriksson
Gunnar Sjöblom

Eckerö
Mercedes Chocolaterie
Peters Galleri
Käringsunds Camping Pub & Cafe

Finström
Handkraft i Godby
Marskogens Lamm
Pub Stallhagen
Finströms församling

Geta
Linastugans hantverk
Pettas ekobageri & hantverkscafé

Hammarland
Birgitta Häggblom
Hannele Ögård-Forsman
Skarpnåtö hembygdsgård

Jomala
Önningebymuseum/Ritas Galleri
Judys Hantverk & Inredning
Keathy Ericsson-Jourdan
Jomala församling

Sund
Smakbyn
Sunds församling

Kontaktperson i arrangörsgruppen:
Peter Winquist peter@peter.ax
Lars-Bertil Olsson lb.olsson@aland.net

Läs mer om evenemang på Åland. För närmare information om resor och boende på Åland.

25.3.2014

Skriv kommentar

  • Kommentar
  • Namn
  • E-post

  • Verifikationskod:

    Ange koden ovan:


0 Kommentarer