Barnens Åland är bl. a. gjort av roliga och lärorika aktiviteter i Piratklubben. För att inte glömma bort sagolika naturupplevelser, mete och skattjakter, badstränder och badhus, spännande möten med djur, interaktiva museibesök och mycket mer. Bekanta dig med Piratklubben samt med Barnens tio favoriter.

 

Piratklubben – Ålands egen barnklubb Print

Välkommen till Piratklubben – en klubb för alla barn och familjer som gillar Åland. Segla in på piratklubben.ax, registrera barnen i klubben och låt äventyret börja! Som medlemsfamilj får ni tips om skattjakter och såklart om andra barnaktiviteter runt om på Åland.

Maskoten Peppi Pirat

Peppi Pirat är Piratklubbens maskot. Hon är en glad och sprallig ekorrtjej som hittat en flaskpost efter Kapten Kalixtus Karlsson från Herrens år 1795. I flaskan fanns en karta – en skattkarta. Peppi Pirat hittade biljetten till sitt livs äventyr, en riktig skattjakt. Då delad glädje är dubbel glädje, bestämde Peppi Pirat sig att för grunda Piratklubben och leta efter skatten tillsammans med alla härliga barn som kommer till Åland. – Har du fått din skattkarta över Åland? frågar Peppi Pirat?

Hitta skattkartan på piratklubben.ax

Peppi Pirat är stolt så att hon nästan spricker över sin nya hemsida piratklubben.ax där alla barn kan bli medlemmar.

– Alla barn måste gå in på nätet och kolla! Där får du veta när jag ordnar pyssel, piratdag, glasskalas, fiskedag, minigolftävling, dansar piratdans, spelar frisbeegolf och vad jag än hittar på för kul när det regnar. Alla barn som är med i Piratklubben kan se fram emot en riktigt bra familjesemester på Åland, med aktiviteter och upptåg som alla kan vara med på.

– Ett äventyr om dagen är bra för magen, säger Peppi Pirat, som för övrigt älskar ost och äppeljuice.

Peppi Pirat tipsar

Havet är fullt av skatter, säger Peppi Pirat! Vi i Piratklubben tycker att alla barn och deras föräldrar borde fiska mer tillsammans och ordnar därför Barnens fiskedag på sommaren. Då får man möjlighet att lära sig att meta, rensa fisk och så bjuds det på finurligt fiskpyssel för hela familjen. Kolla piratklubben.ax för mer info.

Gör som piraterna – ge er ut på en riktig skattjakt. Ålands Sjöfartsmuseums skattjakt är en frågesport och på vägen finns bland annat en mast att klättra i, en riktig livflotte och en äkta dödskalleflagga från 1700-talet. 

 

Categories


Related articles

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Read more

Skördefesten på Åland – mysig folkfest

Under Skördefesten bjuder Åland in till färgsprakande höstdagar och mysigt mörka kvällar med Öppna Gårdar, tidsbundna Plåpp Åpp-aktiviteter och Skördefestrestauranger i en härlig mix av lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare.

Read more

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Read more

Med ett sving över sundet

Kastelholms golfbana lockar varje år tusentals turister som vill pröva sin lycka på de gröna fairwayerna i den historiska och natursköna miljön.

Read more

En tur till fyra fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Read more

Platser att andas på

I bråda semestertider kan det vara skönt att stanna upp och ta sig en stärkande paus. På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Read more

Med kajak till smultronställena

”Först skaffade jag en kajak och sedan en till för det är både en trygghet och roligt att ha med någon som sällskap.”

Read more

Turförslag

I den åländska övärlden tar öarna, vikarna och lederna aldrig slut. Du kan snabbt växla mellan inner- och ytterskärgård. Här finns både lugna vatten med tätare skärgård för nybörjaren och öppet hav för den vane paddlaren.

Read more