På Åland kan du spela golf från första maj ända fram till slutet av oktober. Detta tack vare havet som värmer Åland under höstarna och håller greenerna fina längre. De gynnsamma vintrarna betyder också att det ofta finns fina golfbanor redan från start. På Åland finns alla utmaningar en golfare kan önska sig. Bekanta dig med de ålänska golfbanorna i båda artiklarna nedan.  

 
iStock_000000111094Large

Nyöppnade Eckerö Golf

Maj 2015 nyöppnade Eckerö golf med en nyrenoverad 18-hålsbana, ett kafé och en ny range. Eckerö Golf ligger endast 10 minuter med bil från färjfästet i Berghamn och 30 minuter från Mariehamn.

Läs mera

golf-agk kopia

Golfa i slottmiljö

Ålands Golfklubb med två 18 hålsbanor och en 6 håls par-3 bana ligger vackert på en udde mellan två havsvikar vid Kastelholms slott i Sund – i området där Kung Gustav Vasa jagade älg under 1500-talet.

Läs mera

 

Golfpaket

Researrangörerna på Åland erbjuder förmånliga golfpaket där resa, boende och greenfee med bokade starttider ingår. Du väljer själv om du vill bo i en stuga nära golfbanan eller på hotell i Mariehamn i närheten av stadens utbud av nöjen och aktiviteter. Hotellen erbjuder ofta möjlighet till tidig frukost och sen middag för sina golfande gäster.


Related articles

Möt påsken och våren på Åland

Ta en paus från vardagen och kom i påsk- och vårstämning på Åland. Ladda med ny energi – strosa i vårsolen, njut av skärgårdsnaturen med olika vårtecken samt ät och sov gott.

Read more

Kom och träffa oss på mässorna 2017

Träffa representanter från Visit Åland respektive Åland Convention Bureau och åländska turistföretagare på mässorna 2017 – välkommen till Ålandsmontern för att få material, input och inspiration.

Read more

Njut av stugliv tillsammans eller avskilt

Runt åtta till nio av tio åländska stugor ligger vid vatten och har tillgång till egen båt och bastu. Det betyder bad, båtturer och sol över horisonten. Bara att öppna dörren och stiga ut i en skog, på en äng eller en granitröd klippa.

Read more

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Read more

Ålands sjödagar − maritim folkfest

Ålands sjödagar i Sjökvarteret i Mariehamn erbjuder program från morgon till midnatt i en knapp vecka och varje dag präglas program och deltagare av dagens tema.

Read more

Arrangörer som tillåter gratis följeslagare

Read more

Skördefesten på Åland – mysig folkfest

Under Skördefesten bjuder Åland in till färgsprakande höstdagar och mysigt mörka kvällar med Öppna Gårdar, tidsbundna Plåpp Åpp-aktiviteter och Skördefestrestauranger i en härlig mix av lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare.

Read more

Sommarkonserter på Kobba Klintar

Sommarkonserter i fyrbåken på Kobba klintar – en enastående konstupplevelse med den totala naturupplevelsen oerhört nära.

Read more