Kungliga banor i vacker miljö

Ålands Golfklubb, som ligger vackert på en udde mellan två havsvikar vid Kastelholms slott i Sund, grundades 1983 och har två 18 hålsbanor samt en 6 håls par-3 bana. Kung Gustav Vasa jagade älg i området under golf-agk kopia1500-talet.

Slottsbanan är en naturskön, parkliknande och mer lättspelad bana vid havet med utsikt över Kastelholms slott medan Kungsbanan är en lite klurigare och mer krävande bana av skogskaraktär.

För att göra golfupplevelsen komplett har Ålands Golfklubb byggt en liten Prinsessa – en 6 håls par-3 bana med fullstora greener belägen på en lång drives längd från klubbhuset.

Klubbhuset – hjärtat i anläggningen

Hjärtat i anläggningen är klubbhuset. Här finns receptionen, fräscha omklädningsrum, duschar och bastu samt en välsorterad golfshop och restaurang, som är berömd för sina goda fiskrätter och förmånliga husmanskostluncher.

Stora övningsgreener för puttning och en green där man kan träna både inspel och bunkerslag ligger bredvid klubbhuset. Golfklubben besöks årligen av ca 10 000 gäster som spelar runt 19 000 greenfeerundor.

Chris Waldron är headpro med lång erfarenhet av golfundervisning. Han skräddarsyr undervisning utgående från varje spelares förutsättningar och tidsram. Också nybörjarkurser och uppspel för grönt kort kan du ta på Åland.

Kombinera med andra aktiviteter

Att åka på företagsgolf är ett populärt sätt att kombinera fina banor och möjlighet att varva golfandet med aktiviteter som dryckesprovning, pubrundor eller konferenser. I Kastelholm ligger också Smakbyn med krog, bränneri och konferens.

Researrangörerna på Åland erbjuder förmånliga golfpaket där resa, boende och greenfee med bokade starttider ingår. Åland är ett populärt golfresemål och vill du ha attraktiva starttider så ska du vara ute i god tid med din bokning.

På roddavstånd mittemot Slottbanan finns Kastelholms gästhamn ifall du kommer till Åland med egen båt.

Mysigt boende och nöje nära till golfbanan

I närheten av Kungsbanan ligger Klingbergs stugor som är ett populärt boendeval för många golfspelare. De sex stugorna och det mer exklusiva Villa Marina ligger cirka 2 km från golfklubbens reception. Vid stugorna finns strandbastu och möjlighet till catering.agk-14969-peter cordén

På kort avstånd från golfbanorna ligger också Kastelholms gästhem som är omtyckt bland golfspelare. I gästhemmet finns både två- och flerbäddsrum och här serveras frukost. På längre avstånd finns flera boendealternativ.

En del vill testa nöjeslivet i Mariehamn efter en dag på golfbanan. Det finns flera hotell att välja på från fyrstjärniga Arkipelag med nattklubb och utsikt över småbåtshamnen i Österhamn till trestjärniga Adlon med spaavdelning vid färjeterminalen i Västerhamn och flera andra däremellan.

Categories


Relaterade artiklar

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

Med ett sving över sundet

Kastelholms golfbana lockar varje år tusentals turister som vill pröva sin lycka på de gröna fairwayerna i den historiska och natursköna miljön.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer

Platser att andas på

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Med kajak till smultronställena

”Först skaffade jag en kajak och sedan en till för det är både en trygghet och roligt att ha med någon som sällskap.”

Läs mer

Turförslag

I den åländska övärlden tar öarna, vikarna och lederna aldrig slut. Du kan snabbt växla mellan inner- och ytterskärgård. Här finns både lugna vatten med tätare skärgård för nybörjaren och öppet hav för den vane paddlaren.

Läs mer

Korta skärgårdsrutten med cykel och mc

Skärgårdsnatur och den unika bymiljön i Degerby, som har varit centralpunkt på den gamla farleden mellan Finland och Sverige.

Läs mer