Ta en paus från vardagen och kom i påsk- och vårstämning på Åland. Ladda med ny energi – strosa i vårsolen, njut av skärgårdsnaturen med olika vårtecken samt ät och sov gott.

Firar du påsk på Åland kan du till exempel ta del av påskmarknad, smaka på ett åländskt påskbord och avnjuta en påskbrunch med åländska delikatesser och råvaror prisbelönade i SM och FM i mathantverk. Passa också på att besöka Kastelholms slott som håller påsköppet samt hälsa på nyfödda lamm.

Nyfödda lamm

Ta en biltur till Ålands vackra landsbygd. Vi rekommenderar att hälsa på och klappa nyfödda lamm och fynda i gårdsbutiken hos Marskogens lamm som kommer att ha öppet både helgen före påsk 8–9.4 kl. 10–16 och på påskafton 15.4 kl. 12–16.

Påskmarknad

Välkommen på påskmarknad lördagen 15.4 kl. 10–15 på torget i Mariehamn. Kom i påskstäming och ta del av stadens traditionella påskmarknad med lokala delikatesser och hantverk: påskpynt, inredning, hantverk i olika former, blommor, fårskinn, fisk, charkuterier, havtornsprodukter, ostar, hembakt och mycket mer! 

Påsköppet på slottet

Passa på att besöka Kastelhoms slott under påsken! Slottet har öppet på långfredagen, lördagen och söndagen 14–16.4 kl. 10–16. Vill du bli guidad i slottet kan du ladda ner slottets audioguidning. Det finns också audioguider till utlåning på svenska, finska och engelska. 

Påskbord

Ett stenkast från Kastelholms slott ligger Michael Björklunds egen matvärld Smakbyn. Den goda påskmaten ligger Smakbyn varmt om hjärtat. På påskbordet 14–15.4 serveras allt från olika sillar och ägg till lammstek, pasha och memma. Boka bord på www.smakbyn.ax

Soltuna Resturang kommer att öppna för säsongen 1.4 med påskbord.

Påskbrunch

Tsarevna Café & Bistro dukar upp påskbrunch lördagen–måndagen 15–17.4 kl. 11:00, 13:00 och 15:00. Ta med familjen och vännerna och unna dig åländska råvaror och prisbelönat mathantverk i en vacker omgivning vid Eckerö post- och tullhus. Gör din bordsreservation via mejl eller telefon +358 40 163 8112. 

Eckerö Golf

Greenerna på Eckerö Golf är torra, fina och i bra skick och golfbanan öppnar för säsongen redan 1.4. Packa med dina golfklubbor och inled golfsäsongen på Åland. Starttider bokar du enkelt online på golf.se eller golfbox.fi.

Påskpyssel

Peppi Pirat hälsar alla barn som redan är eller vill bli medlemmar i Piratklubben välkomna på påskpyssel. Pyssla, träffa Peppi Pirat, kom i påskstämning och ha skoj på Peppi Pirats favorithotell Park Alandia 16.4.

Påsk på Hotell Arkipelag

Det fyrstjärniga Hotell Arkipelag hälsar dig välkommen att fira påsk, bo bekvämt och äta gott i hjärtat av Mariehamn med havet som granne. I Arkipelags påskerbjudande ingår del i dubbelrum med balkong och utsikt över havsviken, bastu kl. 15–19, en tre rätters påskmeny och Ålandsfrukost, dvs. frukostbuffé med lokala råvaror enligt säsong och tillgång. Hotellets gäster som är minst 18 år har fri entré till Arkipelags nöjen hela helgen. Priset 96€ per person och natt gäller under tiden 13–16.4.2017.

Tulpanglädje

Utställningen ”Tulpanglädje” med Lena Wilsons fotografier visas på GALLERIET på Torggatan 15, Mariehamn, 3.4– 2.5. ”För ett par år sedan började jag experimentera med mina tulpanfotografier i photoshop och upptäckte att jag fick fram min kärlek till färger.”

Åland Grönskar

Boka in redan 26–28.5 i din kalender! Sista helgen i maj bjuder föreningen Skördefestens Vänner till Åland Grönskar – ett vårligt småsyskon till den populära Skördefesten på Åland. Åland Grönskar är en alldeles nystartad festival i vårens, den spirande grönskans och den närproducerade matens tecken. Under tre härliga dagar bjuder gårdar, trädgårdar och restauranger in till fest! Kom och klappa nyfödda lamm och kalvar, smaka på fräscha primörer och njut av blommande äppelträdgårdar och ljusa kvällar mitt i Ålands vackra landsbygd.

Boka online

Du vet väl att du kan boka resa, boende och upplevelser på www.visitaland.com? För fler evenemang och bokning av biljetter gå in på evenemangskalendern.

 

 

 

Categories


Relaterade artiklar

Vinnande smaker från Åland

Läs mer

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

Med ett sving över sundet

Kastelholms golfbana lockar varje år tusentals turister som vill pröva sin lycka på de gröna fairwayerna i den historiska och natursköna miljön.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer

Platser att andas på

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Med kajak till smultronställena

”Först skaffade jag en kajak och sedan en till för det är både en trygghet och roligt att ha med någon som sällskap.”

Läs mer

Turförslag

I den åländska övärlden tar öarna, vikarna och lederna aldrig slut. Du kan snabbt växla mellan inner- och ytterskärgård. Här finns både lugna vatten med tätare skärgård för nybörjaren och öppet hav för den vane paddlaren.

Läs mer