Det här är ruttförslag för dig som är livsnjutare. Du bor bekvämt på nya Hotell Pommern i Mariehamn. Efter din cykeltur mot Järsö på 18 km tur och retur får kroppen återhämta sig på Team MassageNus massage-, kurbads- och andra sköna behandlingar.

Börja med att hyra en cykel hos RO NO som ligger ca 400 meter från hotellet. Härifrån cyklar du ut genom staden längs Ålandsvägen och vidare ut mot natursköna Järsö. Cykelvägen bjuder på fina broar, vägbankar och vacker skärgårdsnatur. Vid Nåtö Biologiska station finns en lättvandrad naturstig på 2 km.

Längst ut på Järsövägen väntar en välförtjänt fikapaus vid sommarcaféet Stickstugan Hantverk & Café, ett hantverkscafé fyllt med stickat hantverk i glada färger, eller vid Fågelvik Bad, Café och Logi. Du kan också gå Järsö 2 km långa naturstig som ger dig glimtar av ytterskärgården. Vid stigen finns även grillplats och toalett.

Fler utflyktsförslag

Om du vill göra fler korta avstickare med cykel från Mariehamn är en tur till Önningebymuseet ett tips. Här får du uppleva Önningebykolonins konst, Ålands egen motsvarighet till den danska Skagenkolonin. Stanna för fika i caféet innan du fortsätter ut mot Lemströms kanal som är ett omtyckt utflyktsmål.

Ett annat alternativ är att besöka Ramsholmen ca 5 km från centrala Mariehamn. Ramsholmen är ett naturreservat med bedövande vackra lövängar och en magnifik vårblomning. I reservatet finns en naturstig på 1,5 km.

 

Categories


Relaterade artiklar

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

Med ett sving över sundet

Kastelholms golfbana lockar varje år tusentals turister som vill pröva sin lycka på de gröna fairwayerna i den historiska och natursköna miljön.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer

Platser att andas på

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Med kajak till smultronställena

”Först skaffade jag en kajak och sedan en till för det är både en trygghet och roligt att ha med någon som sällskap.”

Läs mer

Turförslag

I den åländska övärlden tar öarna, vikarna och lederna aldrig slut. Du kan snabbt växla mellan inner- och ytterskärgård. Här finns både lugna vatten med tätare skärgård för nybörjaren och öppet hav för den vane paddlaren.

Läs mer

Korta skärgårdsrutten med cykel och mc

Skärgårdsnatur och den unika bymiljön i Degerby, som har varit centralpunkt på den gamla farleden mellan Finland och Sverige.

Läs mer