14 eller 1400 personer? Åland är en perfekt destination för konferens- och gruppresor. Här finns fina utrymmen för möten och massor att se och uppleva i form av aktiviteter, kultur och sevärdheter.

Konferens på Åland

Halva vägen varkonferens

Det är snabbt och enkelt att resa till öriket mellan Sverige och Finland. Den korta båt- eller flygturen skapar samtidigt en känsla av att resan går utomlands. Många ser fördelen att träffas mitt emellan två marknader, ”mellan Nokia och Ericsson”.

Stor kapacitet

De stora rederierna har kapacitet och kompetens att göra restiden till en del av mötet. På själva Åland finns större kapacitet för möten än du tror. Inte minst tack vare nybyggda Alandica Kultur & Kongress.
Är ni många? En stor bankkoncern samlade 1400 personer ett par dagar på Åland med boende, möten, mat och underhållning. Största eventet hittills var Natwest Island Games XIII med 3220 deltagare.

 

11 orsaker varför välja Åland?

 1. 6.700 öar att upptäcka och du kan även boka en egen ö för din konferens
 2. Eget självstyrt örike mittemellan Finland och Sverige, som har ett neutralt och strategiskt läge och en intressant historia
 3. Åland är som en miniatyrstat där allting finns på en liten begränsad yta, där beslutsvägarna är korta och förankringen till det lokala näringslivet lätt att skapa
 4. Havsutsikt och ren havsluft rensar tankarna och hjälper till att skapa nya tankar –
 5. ingår i samtliga konferenser utan kostnad
 6. Konferensen kan börja med sköna Östersjötimmar ombord på moderna fartyg såväl från Finland och Sverige som från Estland. Visste du att Mariehamn har över 20 fartygsanlöp dagligen?
 7. Dagliga flygförbindelser från Stockholm-Arlanda (flygtid 30 min), Helsingfors-Vanda (flygtid 50 min) och Åbo (flygtid 20 min). Även charterflyg, helikoptertransporter och taxibåt möjliga. Det är även enkelt att ordna transfer från Arlanda flygfält med buss/båt till Åland
 8. Åland är kontrasternas ö – det moderna möter det äkta och naturnära
 9. De korta avstånden – enkelheten när allting är så nära och lättillgängligt
 10. Ibland kan det nästan kännas som att tiden stannar på Åland, på ett positivt sätt. Det är lättare att vara närvarande och mer fokuserad på uppgiften när ruset utanför inte stör.
 11. En plats för möten – fredens öar

Relaterade artiklar

Stornäset − skogsvandring i rofylld omgivning

Kastelholms Skogsstig och Strandstig börjar båda i den mäktiga bokskogen med anor från början av 1930-talet. Efter bokskogen kan man antingen ta Strandstigen (ca 5 km) som i huvudsak följer Lumparns stränder eller välja den något kortare Skogsstigen (ca 2,5 km). 

Läs mer

Ramsholmen − praktfulla lövängar med doft av hav och ramslök

Ramsholmens lövängsområde med strandängar hör till våra artrikaste naturtyper. Under våren och sommaren är blomprakten bedövande med vitsippshav, gullvivor, orkidéer, kungsängsliljor och andra rariteter samt hamlade askar och hassellundar.

Läs mer

Prästgårdsnäset − artrikedom och andlighet i historiska omgivningar

Prästgårdsnäset med sina hassellundar, ståtliga ask- och ekbackar och vackra strandängar har sedan urminnes tider i huvudsak nyttjats som Finströms prästgårds betesmark. Området har en rik flora med cirka 200 noterade arter.

Läs mer

Nåtö − kulturlandskap med vårens blomsterprakt

Nåtö är ett lövängsområde och en av våra artrikaste naturtyper. Nåtö bjuder på prunkande blomsterängar och beteshagar med bland annat rika orkidébestånd, unika strandängar och svala, lummiga hassellundar. 

Läs mer

Långbergen − vildmark och stenålder

Från Vargstensslätten går du mot Långbergen där du får kliva in hos de första ålänningarna ute i ett stort hav. På högsta punkten på Långbergen är det en underbar utsikt mot Orrdalsklint och Norrhavet. 

Läs mer

Kungsö batteriberg − ryskt kustbatteri med havsutsikt

Inom Kungsö batteri finns en cirka 2 km lång stenlagd rysk militärväg och kasernområde som under åren 1916–1918 anlades på toppen av Dalsberg. Anläggningen ingick i en stor försvarslinje som sträckte sig från Åland i norr till Dagö-Ösel i Estland.

Läs mer

Höckböleholmen − kungsängsliljornas rike

Höckböleholmen är topografiskt omväxlande med en stor biologisk mångfald. Här finns lundartad natur, torräng, strand, sumpskog och hällmarker. Vårblomningen av blåsippor och vitsippor och ett viltväxande bestånd av kungsängslilja är en sevärdhet.

Läs mer

Herröskatan − badklippor och havsörnar

Herröskatans flora är mycket rik och uppvisar många inslag av åländska särdrag såsom slåtterängar, lundar och artrika ängsbackar. Viltväxande tidlösa, “nakna jungfrun”, på västra sidan av udden är en av Herröns rariteter.

Läs mer