14 eller 1400 personer? Åland är en perfekt destination för konferens- och gruppresor. Här finns fina utrymmen för möten och massor att se och uppleva i form av aktiviteter, kultur och sevärdheter.

Konferens på Åland

Halva vägen varkonferens

Det är snabbt och enkelt att resa till öriket mellan Sverige och Finland. Den korta båt- eller flygturen skapar samtidigt en känsla av att resan går utomlands. Många ser fördelen att träffas mitt emellan två marknader, ”mellan Nokia och Ericsson”.

Stor kapacitet

De stora rederierna har kapacitet och kompetens att göra restiden till en del av mötet. På själva Åland finns större kapacitet för möten än du tror. Inte minst tack vare nybyggda Alandica Kultur & Kongress.
Är ni många? En stor bankkoncern samlade 1400 personer ett par dagar på Åland med boende, möten, mat och underhållning. Största eventet hittills var Natwest Island Games XIII med 3220 deltagare.

 

11 orsaker varför välja Åland?

 1. 6.700 öar att upptäcka och du kan även boka en egen ö för din konferens
 2. Eget självstyrt örike mittemellan Finland och Sverige, som har ett neutralt och strategiskt läge och en intressant historia
 3. Åland är som en miniatyrstat där allting finns på en liten begränsad yta, där beslutsvägarna är korta och förankringen till det lokala näringslivet lätt att skapa
 4. Havsutsikt och ren havsluft rensar tankarna och hjälper till att skapa nya tankar –
 5. ingår i samtliga konferenser utan kostnad
 6. Konferensen kan börja med sköna Östersjötimmar ombord på moderna fartyg såväl från Finland och Sverige som från Estland. Visste du att Mariehamn har över 20 fartygsanlöp dagligen?
 7. Dagliga flygförbindelser från Stockholm-Arlanda (flygtid 30 min), Helsingfors-Vanda (flygtid 50 min) och Åbo (flygtid 20 min). Även charterflyg, helikoptertransporter och taxibåt möjliga. Det är även enkelt att ordna transfer från Arlanda flygfält med buss/båt till Åland
 8. Åland är kontrasternas ö – det moderna möter det äkta och naturnära
 9. De korta avstånden – enkelheten när allting är så nära och lättillgängligt
 10. Ibland kan det nästan kännas som att tiden stannar på Åland, på ett positivt sätt. Det är lättare att vara närvarande och mer fokuserad på uppgiften när ruset utanför inte stör.
 11. En plats för möten – fredens öar

Relaterade artiklar

Vinnande smaker från Åland

Läs mer

Livet på landet

Hitta lugnet bland betande kor, vajande gräs och ulliga lamm på små gårdar och vidsträckta betesmarker. Skapa din egen rundtur eller anlita en egen guide för en skräddarsydd tur.

Läs mer

Gratis ledsagare

Ett tillgängligt Åland vill ge alla chansen att ta del av Ålands kultur-, fritids- och sportutbud på bästa möjliga sätt. Här hittar du en lista över aktörer som erbjuder gratis inträde för personliga assistenter/ledsagare.

Läs mer

Tillgängliga Åland

Visit Åland samarbetar med turismbranschen på Åland och Ålands Handikappförbund för ett tillgängligare Åland. Under hösten 2015−vintern 2016 inventerades ett 40-tal platser av svenska företaget Access Sweden i egenskap av tillgänglighetskonsulten Lilian Müller.

Läs mer

Cruise calls

We welcome cruise ships and passengers to Åland and Mariehamn, the charming capital of the Åland Islands characterised by a laidback islander lifestyle and a strong maritime culture. The town was once the home of the world’s largest fleet of oceanic sailing ships and is aptly called the “port of the last windjammers”.

Läs mer

Från fähus till finedining

Utbudet av åländska råvaror har i alla tider formats av vindar, hav och natur vilket har skapat en rustik och okonstlad matkultur.

Läs mer

Kom och träffa oss på mässorna 2018

Träffa representanter från Visit Åland respektive Åland Convention Bureau och åländska turistföretagare på mässorna 2018 – välkommen till Ålandsmontern för att få material, input och inspiration.

Läs mer

Njut av stugliv tillsammans eller avskilt

Runt åtta till nio av tio åländska stugor ligger vid vatten och har tillgång till egen båt och bastu. Det betyder bad, båtturer och sol över horisonten. Bara att öppna dörren och stiga ut i en skog, på en äng eller en granitröd klippa.

Läs mer