Årets Skördefest, höstens höjdpunkt på Åland, närmar sig och mycket spännande väntar bakom ladugårdsknuten.

Skördefesten, som firar i år sitt 20-årsjubileum, är en folkfest som förstärker höstens vackra färger och ger en fantastisk möjlighet att åka runt på den åländska landsbygden – besöka olika gårdar, lära om livet på landet och maten du äter, handla lokalt och smaka på fantastiskt god mat baserad på lokala och säsongsbaserade råvaror. Välkommen att fira skördetiden, smaka dig fram mellan gårdarna och njuta av lugnet på landet!

Kom i stämning

Kom i stämning genom att titta på filmen om Skördefesten Åland 2015 av David Lundberg.

 

Mat och möten på landsbygden

Under Skördefesten bjuder Åland in till färgsprakande höstdagar och mysigt mörka kvällar med Öppna Gårdar, tidsbundna Plåpp Åpp-aktiviteter och Skördefestrestauranger i en härlig mix av lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare. Åk från gård till gård, ät och drick säsongens produkter på plats och fyll skafferiet med årets skörd.

Under kategorin Plåpp Åpp, den åländska översättningen av fenomenet pop-up, hittar du tillfälliga, tidsbundna programpunkter som dyker upp lite här och där. Tanken är att Plåpp Åpp-aktiviteterna ska ge en inblick i vardagen och det dagliga arbetet hos lantbrukare.

På Skördefesten finns många möjligheter att avnjuta en läcker måltid med åländska maträtter. Skördefestrestaurangerna erbjuder menyer baserade på åländska råvaror i säsong och några av hotellen serverar Ålandsfrukost.
Nytt för i år är Skördefestens Gästabud, en exklusiv åländsk smakupplevelse på den unika platsen Silverskär där fyra av Ålands främsta kockar samlas för att tillsammans presentera en avsmakningsmeny som du inte vill missa. Antalet platser är strikt begränsat, så läs mer och boka i god tid.  

Då mörkret faller blir det dags att byta ut gummistövlar mot dansskor och njuta av levande musik och dans. Läs mer om Skördefestens kvällsaktiviteter och musik

 

Besök gärna Skördefestens hemsida och planera rutten efter var dina favoritprodukter säljs och var du vill äta!

Skördefestpass

Nytt för i år är Skördefestpass, en riktig värdehandling som behövs för parkering. Skördefestpasset kostar 10 € och gäller för en bil för alla tre härliga Skördefestdagar 22–24.9.2017. Passet är väl värt att köpa även om man inte kör bil för passet innehåller många härliga erbjudanden. Dessutom kan du vara med i utlottningen av riktigt fina lokala produkter när du på sista stället du besöker lämnar in ditt pass. 

Köp ditt Skördefestpass från 20 augusti eller bli medlem i Skördefestens Vänner r.f, så får du passet gratis! Du kan skaffa passet via Visit Ålands onlinebokning, i Ålands Turistinformation och på några fler ställen runt om på Åland.

Bussturer

Har du inte möjlighet eller lust att köra bil? Lördagen 23.9.2017 kan du resa bekvämt med buss till några utvalda Skördefestgårdar. Läs mer om bussturen med Viking Line Buss och Williams Buss.

Skördefestens Vänner r.f.

När själva skördefesten är över kan du förlänga den mysiga skördefestkänslan genom att bli medlem i föreningen Skördefestens Vänner r.f. som arrangerar Skördefesten. Som medlem har du möjlighet att vara med på spännande aktiviteter året runt. Roliga Bondeupplevelser lottas regelbundet lottas ut  – du kan få mjölka en ko, ta upp potatis på en potatismaskin eller annat spännande. Välkommen med!

 

 

Categories