Gästhamnarna på Åland erbjuder bra boende i en vacker miljö där det är nära till sevärdheter, aktiviteter och restauranger. Gästhamnarna ligger ofta i anslutning till centralorterna längs farlederna och erbjuder därför tillgång till god service.

Sammanlagt finns 19 gäst- och servicehamnar på Åland, placerade både i Mariehamn, i kommunerna på landsbygden samt i skärgårdskommunerna. Vid gästhamnarna i Mariehamn bor du nästan mitt i centrum av staden.

Men även vid gästhamnarna utanför staden är det nära till det mesta – i skärgårdsbyn Degerby på Föglö finns allt från restaurang, värdshus och gästhem med café till tennisbana, gym, museum, frisör och turistinformation. Och medan Karlby gästhamn på Kökar ligger alldeles nedanför vackra hotell Brudhäll stoltserar Kastelholms gästhamn i Sund med att ha Ålands enda medeltida slott som granne.

Missa inte heller den skyddade servicehamnen vid Rödhamn, här bor du verkligen nära naturen och med havet som närmaste granne. Trots att hamnen saknar vissa bekvämligheter, som rinnande vatten och elektricitet, bjuder den natursköna ön alltid sina besökare på uppskattad vistelse.


Related articles

Möt påsken och våren på Åland

Ta en paus från vardagen och kom i påsk- och vårstämning på Åland. Ladda med ny energi – strosa i vårsolen, njut av skärgårdsnaturen med olika vårtecken samt ät och sov gott.

Read more

Kom och träffa oss på mässorna 2017

Träffa representanter från Visit Åland respektive Åland Convention Bureau och åländska turistföretagare på mässorna 2017 – välkommen till Ålandsmontern för att få material, input och inspiration.

Read more

Njut av stugliv tillsammans eller avskilt

Runt åtta till nio av tio åländska stugor ligger vid vatten och har tillgång till egen båt och bastu. Det betyder bad, båtturer och sol över horisonten. Bara att öppna dörren och stiga ut i en skog, på en äng eller en granitröd klippa.

Read more

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Read more

Ålands sjödagar − maritim folkfest

Ålands sjödagar i Sjökvarteret i Mariehamn erbjuder program från morgon till midnatt i en knapp vecka och varje dag präglas program och deltagare av dagens tema.

Read more

Arrangörer som tillåter gratis följeslagare

Read more

Skördefesten på Åland – mysig folkfest

Under Skördefesten bjuder Åland in till färgsprakande höstdagar och mysigt mörka kvällar med Öppna Gårdar, tidsbundna Plåpp Åpp-aktiviteter och Skördefestrestauranger i en härlig mix av lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare.

Read more

Sommarkonserter på Kobba Klintar

Sommarkonserter i fyrbåken på Kobba klintar – en enastående konstupplevelse med den totala naturupplevelsen oerhört nära.

Read more