Gästhamnarna på Åland erbjuder bra boende i en vacker miljö där det är nära till sevärdheter, aktiviteter och restauranger. Gästhamnarna ligger ofta i anslutning till centralorterna längs farlederna och erbjuder därför tillgång till god service.

Sammanlagt finns 19 gäst- och servicehamnar på Åland, placerade både i Mariehamn, i kommunerna på landsbygden samt i skärgårdskommunerna. Vid gästhamnarna i Mariehamn bor du nästan mitt i centrum av staden.

Men även vid gästhamnarna utanför staden är det nära till det mesta – i skärgårdsbyn Degerby på Föglö finns allt från restaurang, värdshus och gästhem med café till tennisbana, gym, museum, frisör och turistinformation. Och medan Karlby gästhamn på Kökar ligger alldeles nedanför vackra hotell Brudhäll stoltserar Kastelholms gästhamn i Sund med att ha Ålands enda medeltida slott som granne.

Missa inte heller den skyddade servicehamnen vid Rödhamn, här bor du verkligen nära naturen och med havet som närmaste granne. Trots att hamnen saknar vissa bekvämligheter, som rinnande vatten och elektricitet, bjuder den natursköna ön alltid sina besökare på uppskattad vistelse.


Related articles

Gratis ledsagare

Ett tillgängligt Åland vill ge alla chansen att ta del av Ålands kultur-, fritids- och sportutbud på bästa möjliga sätt. Här hittar du en lista över aktörer som erbjuder gratis inträde för personliga assistenter/ledsagare.

Read more

Tillgängliga Åland

Visit Åland samarbetar med turismbranschen på Åland och Ålands Handikappförbund för ett tillgängligare Åland. Under hösten 2015−vintern 2016 inventerades ett 40-tal platser av svenska företaget Access Sweden i egenskap av tillgänglighetskonsulten Lilian Müller.

Read more

Cruise calls

We welcome cruise ships and passengers to Åland and Mariehamn, the charming capital of the Åland Islands characterised by a laidback islander lifestyle and a strong maritime culture. The town was once the home of the world’s largest fleet of oceanic sailing ships and is aptly called the “port of the last windjammers”.

Read more

Från fähus till finedining

Utbudet av åländska råvaror har i alla tider formats av vindar, hav och natur vilket har skapat en rustik och okonstlad matkultur.

Read more

Kom och träffa oss på mässorna 2017

Träffa representanter från Visit Åland respektive Åland Convention Bureau och åländska turistföretagare på mässorna 2017 – välkommen till Ålandsmontern för att få material, input och inspiration.

Read more

Njut av stugliv tillsammans eller avskilt

Runt åtta till nio av tio åländska stugor ligger vid vatten och har tillgång till egen båt och bastu. Det betyder bad, båtturer och sol över horisonten. Bara att öppna dörren och stiga ut i en skog, på en äng eller en granitröd klippa.

Read more

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Read more

Arrangörer som tillåter gratis följeslagare

Read more