Services

Location

Filmhuset Bio Savoy

Den anrika biografen från 1939 ritades och planerades av arkitekt Erik Bryggman. Hösten 2011 nyöppnade vi efter en totalrenovering. Genom att ta fram det genuina och att bevara så många gamla detaljer som möjligt har vi hållit kvar den gamla känslan och atmosfären som bara finns i äldre biografer, men ändå renoverat så att den håller dagens krav på standard. Njut av de fina detaljerna från förr, samtidigt som du åker med i en nöjesupplevelse i bild och ljud. Funkishuset i centrala Mariehamn har fått nytt liv och fyller sin plats i kulturutbudet på Åland.

Bio Savoy har 287 nya och komfortabla stolar, den nyaste 3D digital-tekniken och toppljud. Bakom filmduken finns 4 Sub Woofers och trestegs högtalarsystem. Både bild och ljud sänds digitalt. Liksom i övriga Finland textas filmerna i allmänhet på såväl svenska som finska.

Vi håller öppet alla dagar, året runt.

Salen kan hyras även för konferenser, möten, teater-, musik- och dansevenemang. Längst fram finns en scen och i aulan serverar vi gärna kaffe och förfriskningar. Kontakta biografchef Tina D.Landell tel +358 40 486 8800 för mer information.

Filmer som visas just nu.

Filmhuset Bio Savoy hittar du på Nygatan 14 i Mariehamn – ett kvarter från gågatan, i korsningen Nygatan-Ålandsvägen.

Välkommen!


Related Services

Brobacka gästhem

Brobacka guest house is situated beautifully by Ämnes stream in Jomala. We have four rooms for rent with two to three beds each. We also have a café with homemade pastries and a shop with handicraft.

Читать дальше

Käringsunds campings pub & café

Читать дальше

Johannas hembakta

Читать дальше

Fågelvik Logi & Café

Читать дальше