Location

Asterholma Stugby

Semestertankar?

Vi kan erbjuda er en oförglömlig semester med en fantastisk skärgårdsnatur runt stugknuten. Asterholma är en liten ö med 7 bofasta i den nordöstra delen av den åländska skärgården i Finland.

Stugbyn är en liten familjerörelse som startades år 1991. Idag hälsar våra stugvärdar er välkomna och ser till att er vistelse blir trevlig här ute hos oss.

Sex modernt utrustade stugor – även för långtidsuthyrning

Stugorna har kombinerat kök och vardagsrum, wc, dusch, bastu samt två sovrum, varav ett med våningssäng. De är perfekta för fyra personer men det är fullt möjligt att vara upp till sex personer. Stugorna renoverades invändigt 2009. Alla stugor har öppen spis, terrass i sydvästläge, utemöbler och fiberoptiskt bredband. Centralt i stugbyn finns Trollstugan med lekplats för de minsta.

Vi erbjuder även ”Mat i kylen”. Ta kontakt med oss på förhand så lägger vi in ett ”startpaket” i kylen. Kostnad enl. ök.

För dem som vill stanna längre finns möjlighet att hyra stugorna några veckor, månader eller t o m helår.

 

asterholma-stugby-closeup 005  asterholma-stugby-altan-016  asterholma-stugby-gungande-barn 011

Avkoppling eller aktivitet

I den nedre delen av stugbyn, utmed de släta klipporna, hittar ni vår strandbastu och badtrampolin. Ungefär 200 m utefter den allmänna vägen ligger en mindre, avskilld sandstrand, lämplig för småttingar. Vill ni njuta av kvällen och solnedgångens vackra färger finns vår stora grillplats, med en röklåda för den nyfångade fisken.

Vad sägs om en tur på hjul? Det finns ett begränsat antal ”äldre” cyklar att låna. För den som vill söka egna badklipper eller pröva fiskelyckan hyr vi ut båt och säljer fiskekort. Beroende på årstid erbjuder vi även sälsafari, fiske med guide, besök på grannöns fårfarm m.m. Läs mer om detta på vår hemsida.

För att du ska hitta våra finaste utsiktsplatser föreslår vi en promenad på en av Asterholmas naturstigar, 2,5 km eller dryga 3,5 km. Lederna går i blandad terräng över stock och sten och bitvis nära vatten. Ta med kameran, chansen är stor att du fångar en svävande havsörn på bild.

Resvägar

Det finns flera vägar att välja mellan ut till oss. Med bil kan man t ex använda sig av färjesystemet via Åbo, Finland. Restiden är då ungefär 2 timmar. Från Sverige går färden via fasta Åland och Hummelviks färjefäste med Alfågeln.

Bokning direkt till oss per mejl året om eller per telefon då stugbyn har öppet 22.4-2.10.2016 Stugorna kan bokas också via Eckerö Linjen. Stugbyn är öppen övriga tider mot förfrågan.

 

Hoppas att vi får ser er här. Hör gärna av er om det finns några frågor.

 

Hjärtliga hälsningar från oss och Varmt välkomna!

asterholma-stugby-skylt 001  Digital StillCamera

Features


Related Services

Lägerelden

Read more

JaRo Guiding

JaRo Guiding erbjuder ett brett urval av olika fiskeaktiviteter runt Eckerö. Det finns turer som passar för de som aldrig fiskat förut till proffs, och om ingen av standardturerna passar så ordnar jag specialarrangemang efter förfrågan.

Read more

AB Långören

Vi erbjuder ett komfortabelt boende året runt i gammaldags miljö. Stugan är ny, byggd enligt modell av äldre skärgårdstorp. Den är välutrustad och inredd med omtanke om detaljer. I inredningen har vi använt lokalt hantverk med inspiration av bygdens historia.

Read more

Hasslebo Gästhem

Hasslebo Gästhem, ett ekologiskt gästhem på Kumlinge, har tre nyrenoverade dubbelrum och ett fyrabäddsrum, tält- och husbilsplatser, självförsörjningskök, uppehållsrum, husbibliotek, stereoställ och vedeldad bastu.

Read more

Finnö stugby

Read more

Lökskär

Nu har du möjlighet att hyra en hel ö med stuga och bastu i Vårdö skärgård. Ön Lökskär, 16 hektar, ligger i Grundsunda skärgård, ca 15 min. båtfärd från Hummelvik på östra Vårdö. Stugan är ca 45 kvm och har 5-6 bäddplatser.

Read more

Hotell Pommern

Nya Hotell Pommern öppnar i mars 2015.

Read more

Villa Kommodor

Read more