Location

Enighetens Gästhem

Övernatta i historisk miljö – besök tings- och gästgivargården Enigheten i Degerby! Tack vare läget intill den livligt trafikerade farleden mellan Stockholm och Åbo har resande erbjudits övernattning och förplägnad på den här platsen sedan år 1625 då det första gästgiveriet anlades på order av den svenske kungen.De nuvarande byggnaderna härstammar från senare hälften av 1700-talet. De har pietetsfullt renoverats i samarbete med museibyrån och fungerar sedan 1985 åter som gästgiveri med ett 15-tal rum av varierande storlek, karaktär och prisklass: från domarens respektive advokatens rum i det ståtliga tingshuset till enklare logialternativ i bodarna. Eftersom byggnaderna är kulturminnesskyddade är duschar, toaletter och bastu belägna i en separat servicebyggnad. Där finns också ett pentry för självhushåll.

I mangårdsbyggnadens storstuga serveras frukostbuffé för våra gäster. Caféet har öppet kl. 13-20 alla dagar under perioden 15.6-15.8 och erbjuder bl. a. nybakta bullar, Ålandspannkaka, salta och söta pajer samt enklare maträtter. B-rättigheter.Våra gäster är välkomna att lägga till vid vår nybyggda brygga. Vid sjön finns också ett grillhus. Tältplats med tillgång till duschar, toaletter och pentry kan erbjudas – dock inga husvagnar/husbilar! Ett mindre antal cyklar finns för uthyrning.

Besök gärna vår hemsida www.enigheten.ax eller kontakta oss per telefon  +358 18 50310.Välkommen till Enigheten!

Features


Related Services

långören-hus

AB Långören

Vi erbjuder ett komfortabelt boende året runt i gammaldags miljö. Stugan är ny, byggd enligt modell av äldre skärgårdstorp. Den är välutrustad och inredd med omtanke om detaljer. I inredningen har vi använt lokalt hantverk med inspiration av bygdens historia.

Läs mer

brobacka-bäddar

Brobacka gästhem

Brobacka gästhem ligger vackert beläget i Björsby, Jomala. Vi har fyra stycken uthyrningsrum med naturskön utsikt. Vi har även ett café och en butik där vi säljer vårt eget hantverk och presentartiklar.

Läs mer

lumparby-ollas-fika

Café och hantverksbutik Lumparby Ollas

Läs mer

hasslebo-gästhem-exteriör

Hasslebo Gästhem

Hasslebo Gästhem, ett ekologiskt gästhem på Kumlinge, har tre nyrenoverade dubbelrum och ett fyrabäddsrum, tält- och husbilsplatser, självförsörjningskök, uppehållsrum, husbibliotek, stereoställ och vedeldad bastu.

Läs mer

finno-hus

Finnö stugby

Läs mer

lokskar-stuga

Lökskär

Nu har du möjlighet att hyra en hel ö med stuga och bastu i Vårdö skärgård. Ön Lökskär, 16 hektar, ligger i Grundsunda skärgård, ca 15 min. båtfärd från Hummelvik på östra Vårdö. Stugan är ca 45 kvm och har 5-6 bäddplatser.

Läs mer

Namnlöst-2

Gästhem Neptun

Läs mer

Maxinge pano norra ingången1

Maxinge Center

Läs mer