Finavia

Mariehamns Flygplats

Mariehamns flygplats är en av Finavias 25 nätverksflygplatser. Flygplatsen är belägen fyra kilometer från Mariehamns centrum. Till Mariehamn flygs reguljärt från Helsingfors, Stockholm och Åbo, och Mariehamns flygplats är en populär destination för allmänflyg.

I avgångshallens Mariehamn Duty Free Shop kan man köpa alkol- och tobaksprodukter, godis, livsmedel, smycken och lokala specialiteter.  På flygplatsen finns även café och konferensutrymme samt gratis WIFI.

Mariehamns flygplats är lättillgängligt med bil eller taxi. På flygplatsen finns gratis parkeringsområde och möjlighet att hyra bil.

 

Finavia

Finavia Abp är ett flygplatsbolag som ägs av den finska staten. Finavia erbjuder flygplats-, passagerar- och flygledningstjänster. Det möjliggör smidig flygtrafik och internationella förbindelser från hela Finland till världen och från världen till hela Finland.

Finavia underhåller och utvecklar sina 25 flygplatser samt flygledningstjänsterna som omfattar hela landet.

Finavia befrämjar samhällets konkurrenskraft, kommunikationer och internationalisering genom att producera säkra, högkvalitativa och kostnadseffektiva flygtrafiktjänster åt sina kunder. I verksamhetens kärna finns alltid kompromisslös säkerhet, kundfokus samt strävan att belasta miljön på minsta möjliga sätt.

I Finavias kundlöfte For Smooth Travelling  kristalliseras bolagets ansvarsfulla verksamhetssätt träffsäkert.