Location

Föreningen Ålands orgelfestival r.f.

Ålands äldsta musikevenemang fyller nu 40 år! I sommar blir det festivalens 40:e upplaga och året därpå 40 år jämnt sedan festivalen började. Det är en stor ära och glädje både för landskapet och för oss som arrangerar festivalen.

Årets program innehåller tre större konserter för att uppmärksamma jubileet. Vid öppningskonserten i Jomala kyrka uppträder Kungliga Tekniska Högskolans Akademiska Kapell under ledning av Gunnar Julin. Organisten är då Roman Perucki från Gdansk. Både orkestern och solisten har redan varit på Åland flera gånger och är kända av publiken.

Ett annat unikt tillfälle som vi kommer att uppleva i år är två konserter med kören Schola Floriana från Österrike som kommer att sjunga gregorianska sånger. Det här är för första gången i festivalens historia som vi får höra denna underbara musik i våra kyrkor.


Related Services

Mariehamns stadsbibliotek

Läs mer

Kulturföreningen Katrina

Läs mer

Lemlands kommun

Centralt belägen nära Mariehamn och mitt emellan Ålands två största hamnar så är Lemland ett populärt ställe att både bo och semestra i. Lemland har för närvarande drygt 1800 invånare och har en stadig ökning vilket gör Lemland till en av Ålands populäraste inflyttarkommuner.

Läs mer

Föglö kommun

Läs mer

Vikingabyn

Läs mer

Teaterföreningen i Mariehamn r.f.

Läs mer

Skördefestens vänner

Läs mer

Ålandstravet

Ålands hästsportcentrum med Ålandstravet, en fullt utbyggd travbana av internationell standard, en hoppbana av gräs och grus, dressyrbanor, framridningsbanor samt en oval för islandshästar.

Läs mer