Location

Henrikssons Stugor

06061615144944 (1)

Upplev lugnet och naturen i skärgårdsmiljö…

Hos oss bor du i äkta skärgårdsmiljö i ett lugnt och naturskönt område i närheten av fina fiskevatten.

Våra återkommande gäster uppskattar den lugna och fina miljön med klippor och hällar.

Vi har en egen badstrand med brygga. Ute på bryggan är det populärt att sitta och meta. För barnen finns det både gungor och sandlåda.  I närheten av stugbyn finns naturleder, en tennisbana och allmän simstrand med hopptorn.

Stugbyn

Du bor nära vattnet och några av stugorna har havsutsikt. Annars ligger de på ett avstånd från 50-150 meter från den vackra stranden. Våra stugor ligger avskilt från varandra och i sydläge med sol på altanen hela dagen. Alla våra stugor har öppen spis, utemöbler och grill.  Stuga 1, 2, 5 och 6 inrymmer toalett och egen dusch. Intill stugorna 3 och 4 finns torrklosett samt gemensam dusch.

 

Flera av stugorna har renoverats under 2010. Trådlöst internet finns till alla stugor. Stuga nr 1, 2, 5, 6 har tv.

Vi har 7 stycken stugor med plats för 4-6 personer. Alla våra stugor håller normal standard.  stughyran. Båt och motor finns att hyra. Sänglinne kan vi ordna enligt överenskommelse. Bastu finns att hyra nere vid stranden.

 

06031314090505 06031314095689

Fiske

I våra fina och stora fiskevatten fiskar man främst efter gädda och abborre men även en och annan öring kan fastna på kroken. Vill Du ha hjälp at hitta de bästa fisket kan vi ordna fiskeguide.

Du kan boka ett helt fiskepaket som innehåller:

* Stuga
* Båt
* Fiskekort

Vill du inte boka ett helt fiskepaket kan du köpa fiskekort av oss med tillgång till flera 1000 hektar fiskrika vatten.

För våra gäster finns tillgång till rensbord och fiskrök.

Efter en lyckad dag ute på sjön kan det vara mysigt att avsluta dagen med en skön bastu nere vid stranden.

Bra att veta:

Stugbyn ligger på Kumlinge ute i Ålands östra skärgård. Våra stugor ligger 2 km från byns centrum med butik, post, bank och restaurang. I byn finns också möjlighet att hyra cyklar. Kommer Du från fasta Åland tar du dig lätt ut med någon av Landskapets färjor Färjor går från Hummelvik på Vårdö och från Långnäs i Lumparland och turen tar en och en halv timme. Kommer Du från fasta Finland tar Du färjan från Osnäs/Gustavs och turen tar ca två och en halv timme.

Sevärdheter

* Kumlinge kyrka
* Sjölunds gårdsmuseeum
* Museigården Hermas ute på Enklinge.

Öppettider:

Stugbyn är öppen från april till november och stugorna kan bokas veckovis eller per dygn.

Stugorna uthyres även årsvis eller för längre perioder. Kontakta oss så berättar vi mer!

henrikssons_stugor_start

Välkommen till vårt semesterparadis som erbjuder något för alla!

Features


Related Services

AB Långören

Vi erbjuder ett komfortabelt boende året runt i gammaldags miljö. Stugan är ny, byggd enligt modell av äldre skärgårdstorp. Den är välutrustad och inredd med omtanke om detaljer. I inredningen har vi använt lokalt hantverk med inspiration av bygdens historia.

Läs mer

Hasslebo Gästhem

Hasslebo Gästhem, ett ekologiskt gästhem på Kumlinge, har tre nyrenoverade dubbelrum och ett fyrabäddsrum, tält- och husbilsplatser, självförsörjningskök, uppehållsrum, husbibliotek, stereoställ och vedeldad bastu.

Läs mer

Finnö stugby

Läs mer

Lökskär

Nu har du möjlighet att hyra en hel ö med stuga och bastu i Vårdö skärgård. Ön Lökskär, 16 hektar, ligger i Grundsunda skärgård, ca 15 min. båtfärd från Hummelvik på östra Vårdö. Stugan är ca 45 kvm och har 5-6 bäddplatser.

Läs mer

Villa Kommodor

Läs mer

Daniels stugor

Läs mer

Harnäs stugor

Läs mer

Antons Gästhem

Läs mer