Location

Lökskär

Hyr en hel ö med stuga och bastu i Vårdö skärgård!

Stuga och bastu på en egen ö

Nu är det möjligt att hyra en hel ö med stuga och bastu i Vårdö skärgård. Ön Lökskär, 16 hektar, ligger i Grundsunda skärgård, ca 15 min. båtfärd från Hummelvik på östra Vårdö. Stugan är ca 45 kvm och har 5-6 bäddplatser: 4 st. i våningssängar och en större säng på 120 cm för 1-2 personer. I stugan finns gaskylskåp, gasspis med ugn, 12 V elsystem som drivs av solpanel, tv med dvd, radio och cigarettändaruttag för laddning av t. ex. mobiltelefoner samt vedeldad spis. Stugan är således mycket miljövänlig.

Ute på terrassen som ligger i söderläge och med tak över finns det en gasgrill. Bastun ligger bara 5 m från vattnet. Det finns en terrass utanför bastun och ett ute-wc bakom stugan.

Fiskepaket VIP

I vip-paketet ingår fiskekort till Grundsunda fiskekortsområde, fiskeguide med båt som övernattar med i stugan, frukost, lunch ute vid någon ö under fisket och middag. Efter middagen ser guiden till att bastun är färdig för badning.

Grundsunda fiskekortsområde som är på 3600 hektar fiskevatten är erkänt för sitt bra fiske. Här är gädda vanligast med det finns även gott om abborre, sik, öring och gös. Varierande fiskevatten med vassvikar, grynnor och sandbankar.

Lökskär – när du vill vara för dig själv

Lycka är en egen ö. Skärgården runtomkring Lökskär är mycket orörd och otroligt vacker. Här kommer du verkligen att finna ro för själen och att kunna njuta av naturen. Det här är något som passar de flesta; barnfamiljer, fisketurister, kompisgänget osv. Här kan man vistas året runt (ej under menföre) – tidigt på våren med fågelsång och naturen som vaknar upp efter vintern, under sommaren med sol och bad, under hösten med storm som viner runt knutarna medan man själv sitter inne i stugan med utsikt över skärgården genom stora panoramafönster.

Aktiviteter

Guidade turer till Lasse Erikssons sjöfartsmuseum i Grundsunda som min far driver kan ordnas. I Grundsunda finns även också bl. a. museet Wennströms lanthandel.

Eftersom vi driver Furulundsgården så kan man ordna catering ut till Lökskär. Vill gästerna ha något handlat kan vi ordna detta: gästerna beställer av mig vad de vill ha och jag far och handlar och kör ut det till Lökskär.

Tom hälsar dig välkommen till Lökskär!


lokskar-havet-2     lokskar-sovrum    
lokskar-bord

 

Features


Related Services

Lägerelden

Läs mer

JaRo Guiding

JaRo Guiding erbjuder ett brett urval av olika fiskeaktiviteter runt Eckerö. Det finns turer som passar för de som aldrig fiskat förut till proffs, och om ingen av standardturerna passar så ordnar jag specialarrangemang efter förfrågan.

Läs mer

Vargata besöksbrygga / Wikens Wänner r.f.

Välkommen till en besöksbrygga för 10-15 båtar från när och fjärran på Vårdö, i Båthusviken i Vargata by 60°14’33.6″N 20°19’40. Som gäst har du tillgång till toaletter, färskt vatten, lånecyklar med kärror om du t. ex. vill handla i ortens välsorterade lanthandel på 800 meters promenadavstånd. Det finns en liten sandstrand och ett hopptorn för de äldre simkunniga. Vissa dagar kommer vi att kunna erbjuda nybakat från den lokala bagaren.

Läs mer

AB Långören

Vi erbjuder ett komfortabelt boende året runt i gammaldags miljö. Stugan är ny, byggd enligt modell av äldre skärgårdstorp. Den är välutrustad och inredd med omtanke om detaljer. I inredningen har vi använt lokalt hantverk med inspiration av bygdens historia.

Läs mer

Brobacka gästhem

Brobacka gästhem ligger vackert beläget i Björsby, Jomala. Vi har fyra stycken uthyrningsrum med naturskön utsikt. Vi har även ett café och en butik där vi säljer vårt eget hantverk och presentartiklar.

Läs mer

Hasslebo Gästhem

Hasslebo Gästhem, ett ekologiskt gästhem på Kumlinge, har tre nyrenoverade dubbelrum och ett fyrabäddsrum, tält- och husbilsplatser, självförsörjningskök, uppehållsrum, husbibliotek, stereoställ och vedeldad bastu.

Läs mer

Finnö stugby

Läs mer

Gästhem Neptun

Läs mer