Location

Nybonds Keramik Kursgård & Pensionat

Konstnärligt kursgård och pensionat

Nybonds är en liten kursgård och pensionat som ligger i Tranvik, Sund. Verksamheten bedrivs i en skeppargård med anor ända från 1800-talet. Nybonds erbjuder boende i en konstnärlig miljö, som kan kombineras med olika kurser och aktiviteter.

Vi tar emot mindre grupper eller enskilda gäster.

Byggnaderna har genomgått försiktig renovering genom åren medan gårdsplanen och trädgården har bevarats i ursprungligt skick och ingår i landskapet Ålands kulturinventering.

 

Boende

Pensionatet har 3 rum med totalt 10 bäddar.

 

Köket

Köket serverar ekologiskt- och lokalt odlade produkter. Menyn är inspirerad av åländska traditioner, vilket är något som våra gäster uppskattat genom åren.

 

Kurser

Nybonds erbjuder dig spännande kurser under din vistelse:

Keramik, Matlagning, Bakning, Växtfärgning, Tovning, Akvarellmålning, Yoga, Alternativa behandlingar.

 

DSCF0038 DSCF0286

DSCF0339 DSCF0487

DSCF0435 DSCF0405

 

 

Aktiviteter

Promenader

Guidning runt Åland enligt önskemål

 

Miljöpriset

1997 tilldelades Nybonds årets miljöpris tack vare den bevarade miljön på gården:

Huset är varsamt restaurerat och omgivningen är i ursprungligt skick. Gården har anor från 1700-talet. Inredningen såsom textiler, porslin och andra hushållsföremål är köpta på auktion och bidrar till den speciella atmosfären. På Nybonds Pensionat får gästerna lugn och ro, äter god mat och sover i fridfull miljö.

 

Bokning

Nybonds är öppet året om. Kurser bokas enligt överenskommelse och på förhand. Ring gärna på min mobil i första hand telnr: +358 40 5879556

 

Välkommen

Hälsningar Solveig Mörn

Features


Related Services

AB Långören

Vi erbjuder ett komfortabelt boende året runt i gammaldags miljö. Stugan är ny, byggd enligt modell av äldre skärgårdstorp. Den är välutrustad och inredd med omtanke om detaljer. I inredningen har vi använt lokalt hantverk med inspiration av bygdens historia.

Läs mer

Brobacka gästhem

Brobacka gästhem ligger vackert beläget i Björsby, Jomala. Vi har fyra stycken uthyrningsrum med naturskön utsikt. Vi har även ett café och en butik där vi säljer vårt eget hantverk och presentartiklar.

Läs mer

Hasslebo Gästhem

Hasslebo Gästhem, ett ekologiskt gästhem på Kumlinge, har tre nyrenoverade dubbelrum och ett fyrabäddsrum, tält- och husbilsplatser, självförsörjningskök, uppehållsrum, husbibliotek, stereoställ och vedeldad bastu.

Läs mer

Finnö stugby

Läs mer

Lökskär

Nu har du möjlighet att hyra en hel ö med stuga och bastu i Vårdö skärgård. Ön Lökskär, 16 hektar, ligger i Grundsunda skärgård, ca 15 min. båtfärd från Hummelvik på östra Vårdö. Stugan är ca 45 kvm och har 5-6 bäddplatser.

Läs mer

Gästhem Neptun

Läs mer

Daniels stugor

Läs mer

Mercedes Chocolaterie

Läs mer