Location

S.G.U Friluftsentreprenörerna

Välkommen till Paddelboden

S.G.U Friluftsentreprenörerna hittar du på Paddelboden i Lervik i södra Mariehamn. Paddelboden har öppet dagligen mellan 10-15 och övriga tider enligt överenskommelse. Det går bra att hyra kajak eller SUP (stand up paddleboard) för allt från en timme till en vecka.

Aktivt friluftsliv

Vi på S.G.U (tidigare Friluftsentreprenörerna) gillar aktiviteter kopplade till natur och upplevelser. Oss hittar du oftast paddlande kajak eller klättrande på en solvarm klippa tillsammans med våra gäster.

Unna dig en guidad paddeltur i den åländska skärgården!

Vår guidade tur till Kobba klintar är numera en klassiker som hunnit uppskattas av många. Vi anpassar turerna efter era behov! Är du en mera erfaren paddlare så har vi längre, mera avancerade paddelturer. Är du novis och vill komma igång, kan du prova vår introduktionskurs.

Professionella instruktörer

Som enda företag på Åland erbjuder vi paddelkurser godkända av NIL (Nordisk Instruktörslicens för havspaddling). Våra guider är licenserade kajakinstruktörer med stor erfarenhet av området. Samtliga av våra guider är även WMA-utbildade (Wilderness Medical Associates) vilket innebär att vi har professionell första hjälpen-utbildning för vildmark. Läs mer på www.wildmed.com
En ny aktivitet för 2015 är SUP brädor. Uthyrning och introkurs erbjuds.

Friluftsentreprenonerna_timelineFB_Kobbaklintar   Friluftsentreprenonerna_timelineFB_Kobbarna

Kajakpaddling för novis och expert

Vi har allt från stadiga nybörjarkajaker till kajaker för den krävande havskajakpaddlaren. Främst har vi kajaker från Boreal Design till uthyrning. Vi håller även ett antal exklusiva Rockpool och Maelstrom till uthyrning mot en liten extra kostnad.

I vår butik hittar du kajaker, vattentäta påsar, coola byxor och mycket annat som hör friluftslivet till.

Miljöpolicy – i samklang med natur och människa

Vi har en omfattande miljöpolicy som följer Leave No Trace och gäller allt från hur vi rör oss i naturen till vilken utrustning vi väljer att använda. Alla våra turer är upplagda för att göra minsta möjliga belastning på naturen. (Läs mer på www.lnt.org).


Related Services

Mercedes Chocolaterie

Läs mer

Åland Curling

Läs mer

Godby Gästhem

Läs mer

Nordbergs stugor

Läs mer

Viking Line Buss

Läs mer

Högskolan på Åland

Läs mer

RBS Biluthyrning

Läs mer

Eckerö Linjen

Börja din resa till Åland med två avkopplande timmar ombord på Eckerö Linjen. Ät gott, handla godsaker i taxfree och njut av underhållningen ombord.

Läs mer