Location

Stallhagen Ab

Mikrobryggeriet Stallhagen Ab grundades år 2004 av en grupp lokala ölvänner och har i dag över 1600 aktieägare. Namnet kommer från fastigheten där bryggeriet är beläget på den åländska landsbygden i Grelsby. Stallhagens välsmakande hantverksöl har snabbt blivit populära på Åland, i Finland och Sverige. Stallhagen producerar över halv miljon liter öl/år och är Finlands fjärde största mikrobryggeri.

Stallhagens affärsidé är att utveckla och marknadsföra kreativa handgjorda premium ölprodukter både på flaska och fat. I produktionsprogrammet ingår ett växlande sortiment specialöl vid sidan om de smakrika standardölen och prisbelönta säsongsprodukter.

Det säjs i ölbryggarkretsar att vem som helst kan brygga ett öl, men bara de mest skickliga kan tillverka ett gott öl. Med mästarens sinnen designar Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm unika öl; välbalanserade och välkomponerade till smak, färg och arom.
Stallhagen tillverkar 12-20 olika ölsorter per år. De mest kända: Delikat, Honungsöl, Baltic Porter, US Red Ale, Julbock.

Stallhagen har rekonstruerat ett av världens äldsta öl. Fem flaskor öl bärgades från det på 1840-talet sjunkna skeppsvraket i Ålands skärgård 2010. Ölen analyserades i syfte att återskapa recepten och möjliggöra nytillverkning. Första återskapade ölet – Historic Beer 1842- presenteras 2014 på handblåsta glasflaskor, som det 170 år gamla originalet.

Vid bryggeriet finns Pub Stallhagen, som serverar mat, ordnar bryggeriturer och smakprover för besökare.

 

 

 


Related Services

Brobacka gästhem

Brobacka gästhem ligger vackert beläget i Björsby, Jomala. Vi har fyra stycken uthyrningsrum med naturskön utsikt. Vi har även ett café och en butik där vi säljer vårt eget hantverk och presentartiklar.

Läs mer

Maxinge Center

Läs mer

Käringsunds campings pub & café

Läs mer

Mercedes Chocolaterie

Läs mer

Åland Curling

Läs mer

Amalia

Läs mer

Marskogens lamm

Läs mer

Fågelvik Logi & Café

Läs mer