Location

Stormskärs Konferens & Värdshus

Stormskärs Konferens & Värdshus erbjuder såväl privata sällskap som företag möjlighet till en oförglömlig skärgårdsupplevelse. Vi arrangerar Er resa så att den passar Er! Vill Ni sköta maten själva så har vi ett modernt utrustat kök i gammaldags stil med rum för upp till 18 personer vid långbord. Om Ni firar att någon fyller år och vill ha en festmiddag fixar vi både mat & servering.

Är ni sugna på fiske så ordnar vi det både traditionellt nätfiske efter sik och abborre och högklassiskt sportfiske efter gädda, abborre och havsöring. Eller kanske ni bara vill åka ut själva för en liten fisketur i närområdet med våra sjösäkra båtar? Allt är möjligt.

Ska ledningsgruppen ha ett möte i en annorlunda miljö? Vi har erfarenhet av att ordna ”det lilla extra”.

 

Rum Hus-start dukat-lngbord

Upplevelser i en spännande skärgård!

 

Tisdagsutflykter till Väderskär!
Varje tisdagskväll i juli samt de två första tisdagarna i augusti gör vi vår omtyckta utflykter till ön Väderskär, även kallad ”Stormskär”. Det var på Väderskär som filmen om Stormskärs Maja spelades in efter Anni Blomqvists romaner.
Båtturen startar kl. 18.00 och du är tillbaka igen runt 21.00. I utflykten ingår en rundvandring på ön samt kvällsfika med kaffe och smörgås med rökt fisk. Observera att tisdagsutflykten förhandsbokas senast klockan 15.00 samma dag du vill åka. Större sällskap bör boka i god tid. För grupper även andra dagar mot beställning.

Utflykt träffVäderskär liten  Utflyktsbåt 2

 

 

 

 

 

Vildmarksresa till Väderskär!
För dig som söker en riktig vildmarksupplevelse kan vi erbjuda en tvådagars fiskeresa till ön Väderskär. Vi åker ut på förmiddagen, fiskar hela dagen och på kvällen badar vi bastu och tillreder fisken som vi fångat. Vi övernattar i en liten vildmarksstuga med havets dyningar som enda bakgrundsljud. Efter en tidig frukost beger vi oss ut på nytt och fiskar. Lunchen äter vi i det fria och hem kommer vi på kvällen den andra dagen.

Väderskär är ett fisk- och fågelparadis ca 5 sjömil norr om Simskäla. Arkipelagen, som består av ett flertal holmar, ägs till olika delar av privatpersoner med anknytning till Simskäla. Fiskevattnen är på fiskekort vilka förmedlas av bl.a. Stormskärs Konferens & Värdshus.

Högklassigt fiske i den åländska skärgården!

Stormskärs Konferens & Värdshus erbjuder dig högklassiga fiskeupplevelser efter gädda och abborre men även efter den mer utmanande havsöringen. För den intresserade erbjuder vi också traditionellt skärgårdsfiske med nät efter skärgårdsläckerheter som sik och abborre.
Eftersom vi fiskar på våra egna vatten ser vi till att fiskstammarna tål uttaget och att fisketrycket inte blir för högt. Under vårens lekperiod fiskar vi till exempel enbart gädda enligt catch & release.

Vi välkomnar både grupper och privatpersoner till våra guidade fisketurer. För grupper kan vi även erbjuda boende inklusive helpension vid vår nyrenoverade 1800-talsgård.

Fiskeguidning året runt
Vi erbjuder guidade fisketurer året runt med duktiga guider. För större grupper ordnar vi fler båtar och guider. Vår, sommar, höst och vinter – varje årstid har sin tjusning.

Fiske 2  Fiske 3  Fiske öring

 

 

 

 

 

Vårens fiske börjar i början av april och pågår till mitten av juni. Detta är den vackraste tiden på året – dagarna är långa och solens strålar värmer och ger fin färg åt alla som vistas på sjön. Nu är det möjligt att fånga stora, vackra och ytterst stridbara havsöringar. Dessutom är abborrar på uppåt kilot ingen ovanlighet! Gäddorna har visserligen sin lekperiod men med vår kunskap om hur man hanterar catch & release kan vi ändå erbjuda ett trevligt gäddfiske.

Höstsäsongen med abborr- och gäddfiske börjar i augusti och pågår till början av november. De fina fiskemöjligheterna med pigga höstgäddor och ljumma temperaturer ända in i oktober i kombination med höstens alla färger måste upplevas på plats!
Vintersäsongen är riktigt intressant för dig som vill uppleva nätfiske under isen. Normalt lägger sig isen i mitten av januari och ligger till slutet av mars. Att vara med och lägga ut nät och strömmingsskötar under isen en solig vinterdag är en härlig naturupplevelse. Det är ett riktigt lagarbete att ta upp bragderna och skaka loss strömmingarna, det får garanterat gruppmedlemmarna att känna samhörighet. Dessutom smakar färsk stekströmming med potatismos underbart efter ett par timmar på isen – det gör upplevelsen total.

Ett tips: under vardagarna har vi större kapacitet och även möjlighet att ge er bättre priser!

Vi har fina båtar och proffsig utrustning!
Till en lyckad fisketur hör också bra båtar och lämplig utrustning. Under våra fiskeguidningar använder vi oss av:
* Kulkuri 21, en öppen styrpulpetbåt (6,10×2,30) med en 80 hk Yamaha 4-takts motor med en marschfart på 25 knop. I båten finns plats för 5 fiskare + guide vid aktivt fiske.
* En plastad träsnipa (6,0×1,9) med mittmonterad dieselmotor och med en marschfart på 6 knop. I båten finns plats för 4 fiskare + guide vid aktivt fiske.
Utrustning som spön och rullar samt flytoveraller, regnkläder och stövlar finns att hyra.

 Jakt  Taxar  Sjöfågeljakt

 

 

 

 

 

Jakt
Under hösten finns det vissa perioder tusentals sjöfåglar som mellanlandar och vilar upp sig i vår skärgård. Vi ordnar spännande fågeljakter på garanterat vild sjöfågel så som knipa, vigg och skrake.
Hos oss kan du också vara med om rådjursjakt både från torn och med drivande hund.

Konferens på Stormskär

Vi håller öppet året runt för grupper och konferenssällskap. I gårdens konferensutrymmen finns all nödvändig utrustning inklusive bredband. Under en dagskonferens tar vi emot sällskap på upp till 20 personer. Vid längre arrangemang med övernattning inklusive helpension bor 12 personer bekvämt hos oss.

Bredbandsuppkoppling finns i samtliga rum och ett av dubbelrummen går att användas som mötesrum.

Vår bastu är stor nog för att hela gruppen ska kunna bada samtidigt och i bastun förs många gånger mer givande diskussioner än i konferensrummet!

Kombinera gärna ert konferensarbete med avkopplande fritidsaktiviteter. Förutom båtutflykter i skärgården arrangerar vi bland annat jakt, teambuilding och guidade fisketurer. På vintern ordnar vi spännande turer på långfärdsskridskor och med fyrhjuling. Hos oss kan du konferera, fiska, jaga och uppleva skärgården med all dess charm på nära håll.

tallrik  Bord  spis

 

 

 

Lokalproducerat och ekologiskt

Vårt kök bjuder på skärgårdsläckerheter såsom fisk och vilt i olika former, allt beroende på säsong.  Restaurangen är mysig och inredd i lite gammaldags stil och här får ni njuta av sprakandet i den öppna spisen när ni äter något gott från vår meny. Vi satsar på lokalt producerade råvaror och i mån av möjlighet ekologiska produkter. Fisken fiskar vi själva så den är garanterat färsk, köttet kommer från gårdens egna biffkor och grönsaker och potatis köps in från bönderna i grannbyarna.
Populärt bland våra gäster är att få sina nyfångade fiskar eller jaktbyte tillagat i vårt kök.

 

 

Rum Stormskär-hus Matsal

 

 

 

 

Boende

Här bor du i fräscha, renoverade rum. Vår nedre våning är helt handikappanpassad. Våningen rymmer också bastu, dusch och toalett. Här finns  också vår restaurang med plats för 35 personer. Det 30 m2 stora konferensrummet i gamla salen och alla våra rum har uttag för bredband.
 På vinden finns ytterligare 5 dubbelrum, 2 toaletter med dusch och vårt hemtrevliga samlingsrum med braskamin.

 

Om oss

Östergårds på Östra Simskäla är ett skärgårdshemman från slutet av 1800-talet. Den genuina gamla gårdsmiljön ger alla besökare hos Stormskärs Konferens & Värdshus en fin inramning. Gården har varit i släktens ägo sedan 1755 och drivs i det lilla skärgårdsjordbruket av Lena & Mikael Lindholm.

Stormskärs konferens & värdshus ligger på ön Simskäla i norra ändan av Vårdö. Ni tar er bekvämt till oss med hjälp av två vajerfärjor som trafikerar dygnet runt utan tidtabell. Restiden från Mariehamn är ca 1 timme och från Eckerö och långnäs 1 timme och 15 minuter.

Som kuriosa kan nämnas att huset är den åländska författarinnan Anni Blomqvists barndomshem. Hon är främst känd för sina romaner om Stormskärs-Maja. På 1970-talet spelade man in filmen om Maja på ön Väderskär. Följ gärna med oss på en utflykt till ön.

Vi bedriver också jordbruk på gården med ekologisk inriktning med Híghland Cattle som betar på markerna. Dessutom finns det skog och berg runt 250 ha och ca 2000 hekat fina fiskevatten.

 

Vi står till tjänst med vad ni behöver i fräscha lokaler med gammaldags atmosfär. Trådlöst bredband finns naturligtvis om man behöver men vi rekommenderar våra gäster att använda tiden hos oss till att vara IRL (in real life) istället för on line. Och kom ihåg att skärgården är lika fantastisk året runt!

Välkomna!

Mikael & Lena


Related Services

finno-hus

Finnö stugby

Läs mera

lokskar-stuga

Lökskär

Nu har du möjlighet att hyra en hel ö med stuga och bastu i Vårdö skärgård. Ön Lökskär, 16 hektar, ligger i Grundsunda skärgård, ca 15 min. båtfärd från Hummelvik på östra Vårdö. Stugan är ca 45 kvm och har 5-6 bäddplatser.

Läs mera

IMG_4512

Antons Gästhem

Läs mera

015

Fiskelyckan – båtturer, stuga, fiskepaket

Fiskelyckan – välutrustad familjestuga, fiskepaket och skärgårdsturer.

Läs mera

fish

Alandfishing

Läs mera

Aland06H_1703

Ålands Turist & Konferens

Läs mera

pontus1

MaPa Fishing Team

Läs mera

DSC00624

CoJa Fishing

Läs mera