Åland är som gjort för ett lyckat höstlov med familjen. Hoppa på båten och kom och skapa härliga höstminnen. Båtresan med Viking Line till och från Åland blir ett litet äventyr i sig. Ombord finns lekrum, barnaktiviteter, god mat, musik, underhållning och taxfreeshopping. En riktig upplevelse genom skärgården med 360 graders havsutsikt. På Åland bor ni bekvämt på nyrenoverade Park Alandia Hotell, det familjeägda hotellet i centrala Mariehamn.

 
Ta en uppfriskande promenad till Ålands sjöfartsmuseum där hela familjen får leka på de sju haven eller besök äventyrsbadet Mariebad och träffa Peppi Pirat. I Kastelholms medeltida slott kan du leta piratkistor, eller kvällstid gå genom ett nedsläckt slott. Familjeparken Smart Park i Eckerö lockar med mycket skoj för barn från 2 år och uppåt. Testa allt från grävmaskiner, elbilar och segways eller gå en av de 3 illusionsbanorna.
 

SKATTJAKT PÅ ÅLANDS SJÖFARTSMUSEUM

Ålands sjöfartsmuseum håller öppet kl. 11.00-16.00 alla dagar. Här finns något för hela familjen – sjöbjörnar som landkrabbor. Klättra i en mast, upptäck en äkta piratflagga, angör en brygga och gå på skattjakt med skeppsråttan Ruby.

Alla dagar:
Skapa din alldeles egna pirat eller papegoja i museets pysselverkstad Korallen.
Under höstlovet är det tävling för alla busungar! Skeppsråttan Ruby har gömt ett antal piratflaggor i museets utställningar. Hitta alla flaggor och var med i utlottningen av ett kanonfint pris.  

Torsdagen 18.10 kl. 12.00-15.00:
Skapa piratkläder och klä ut din egen Ruby-råtta. En museipedagog finns på plats för att hjälpa till.
Aktiviteten kostar 3 € utöver ordinarie entrépris. Material och en egen mjukisråtta att ta med hem ingår.
Passar barn i alla åldrar tillsammans med en vuxen.

Fredagen 19.10 kl. 12.00-15.00:
Skapa din egen tatuering eller använd något av museets färdiga motiv i den populära tatueringsstudion.

Klättra i masten på Ålands sjöfartsmuseum

PEPPI PIRAT PÅ BADHUSET MARIEBAD

Badhuset Mariebad håller öppet alla dagar under höstlovet. Här kan både barn och leksugna vuxna roar sig i de populära bassängerna med sina strömmar, grottor, vattenfall och virvlar. Under höstlovet 18-28.10 kommer det även finnas extra mycket flytleksaker, utmaningar och frågesport.

Lördagen 20.10
Piratdag på Mariebad. Träffa Peppi Pirat och gå på skattjakt, mys i vår läshörna eller vara med på sagostund. Kl. 14.00-16.30 är det kickoff för läskonditionpasset.

Äventyrsbadet Mariebad

LEKFULLT LÄRANDE PÅ SMART PARK

Familjeparken Smart Park i Eckerö är öppen under höstlovet 18-20.10 kl. 12.00-17.00. Inomhus kan du gräva i den interaktiva sandlådan och se hur landskapet förändras, gå en av de tre illusionsbanorna eller hoppa hoppslott.

Utomhus finns ett litet tivoli med karuseller, klätternät och en stor fantasifull sandlåda. Hoppa på en eldriven lastbil eller traktorer och kör på vår asfalterade bana – glöm inte att tanka. Testa en av de hydrauliska grävmaskinerna som fungerar som riktiga, eller tävla med våra snabba och stabila trampbilar. 

Lekfullt lärande på Smart Park i Eckerö

PIRATRUNDA I KASTELHOLMS MEDELTIDA SLOTT

Kastelholms slott håller öppet 18-20.10 kl. 10.00-16.00. 

Alla dagar:
På slottet förvandlas barn till modiga prinsessor och sköna riddare, eller pussla dig fram i slottet från en piratkista till nästa på barnens piratrunda. För de vuxna finns gratis audioguide på svenska, finska och engelska till utlåning.

Fredagen 19.10 kl. 10.00-16.00.
Kl. 20.00 guidar slottsriddaren oss genom ett nedsläckt slott till ackompanjemang av kajornas skrin. Vågar du följa med? Passar för orädda skolbarn och vuxna. Begränsat antal platser så boka plats på +358 457 3500 558.

Lördagen 20.10 kl. 10.00-16.00
Kl. 20.00 guidar slottsriddaren oss genom ett nedsläckt slott till ackompanjemang av kajornas skrin. Vågar du följa med? Passar för orädda skolbarn och vuxna. Begränsat antal platser så boka plats på +358 457 3500 558.

Leta piratkistor på Kastelholms slott

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för barnfamiljer

  • Vi värnar din personliga integritet och behandlar kontaktuppgifter i enlighet med GDPR.

 

Hoppa på båten och skapa härliga höstminnen!

I samarbete med:

 


HÖSTLOVSSPECIAL PÅ PARK ALANDIA HOTELL:

Park Alandia Hotell erbjuder höstlovsspecialpris. Barn under 12 år
som sover med föräldrarna bor fritt.

Erbjudandet gäller 14.10-4.11 bl. a. dubbelrum med 1-2 extrabäddar
samt svit med 1-2 extrabäddar.
För att boka erbjudandet, maila eller ring Park Alandia Hotell.  

Telefon: +358 (0)18 14130
E-mail: [email protected]

Kom ihåg att använda bokningskod: Höstlov18.

Barnvänligt boende på Park Alandia Hotell

Categories