Åland är det perfekta resmålet för dig som vill ha en aktiv semester. Här finns högklassiga träningsanläggningar och spännande tävlingar att delta i. Oavsett om du vill toppa din egen form eller åka på träningsläger med laget är Åland det bästa valet för dig som vill ha mer puls på semestern!

Det finns många fördelar med att åka på en träningsresa. Du investerar i din egen hälsa och får ny energi, inspiration och motivation. När musklerna jobbar kopplar hjärnan av, och lyckohormoner som endorfiner och dopaminer frigörs och du blir gladare. Kanske träffar du nya vänner som delar just ditt idrottsintresse, eller så knyter du starkare band med lagkamrater som du redan känner. Din aktiva semester tar dig också till platser du kanske aldrig hade besökt som vanlig turist, och upplevelserna blir fina minnen för resten av livet. 

Sov och ät gott

När du är fysiskt aktiv är det viktigt med bra sömn och näringsrik mat. På Åland finns många boenden och restauranger att välja bland. Kanske vill du bo på gästhem, i en stuga vid havet eller på ett modernt hotell? Äta på boendet eller besöka en restaurang för en spännande smakupplevelse? Kontakta en researrangör för tips och hjälp med bokningen. 

Elva tips på en aktiv semester på Åland

 1. Res till Åland i samband med ett roligt och utmanande motionslopp. Tävla till exempel i löpning, triathlon eller cykling.
 2. Paddla kajak i skärgården. Gå en kurs, boka in en guidad tur eller hyr en kajak och ge dig ut på egen hand. 

 3. Upplev Åland från hästryggen. Det finns flera ridskolor och ridsportanläggningar som erbjuder kurser, ridläger och enskilda lektioner eller uteritter. Vill du ta med din egen häst? Granlunda Gård erbjuder konceptet Bed & Box. 

 4. Pröva lyckan på de åländska golfbanorna. Avstånden är korta och du hinner spela både på Ålands Golfklubb och Eckerö Golf under din semester. Har du inte grönt kort ännu? Då kan du ta det på Åland!

 5. Cykelsemestra med kompisarna eller familjen. Du kommer nära naturen och havet när du trampar fram längs Ålands röda vägar och avstånden mellan sevärdheter, boenden och matställen är alltid korta.

 6. Upptäck Ålands många vandringsstigar och -leder. Visste du att S:t Olofs sjöled går över Åland? Det är den första pilgrimsleden i världen som går genom skärgårdsmiljö och den startar i Åbo i Finland, går via Åland, genom Sverige och vidare till Trondheim i Norge.

 7. Åk långfärdsskridskor på frusna fjärdar, skida i välpreparerade spår eller testa på curling! Det finns många roliga sporter att utöva på Åland under vintern. Efteråt kan du värma dig med avkopplande bastubad!

 8. Simning är en populär motionsform på Åland och Mariebad och Ålands idrottscenter är högklassiga badanläggningar som passar både eliten och motionärerna. Sommartid ordnas även tävlingar för den som gillar att simma i öppet vatten, till exempel Åland Swimrun och Bomarsund Open Water Challenge!

 9. Ta med din förening och åk på träningsläger på Åland. Här finns anläggningar för bland annat fotboll, ishockey, volleyboll, racketsporter, gymnastik, kampsporter, skytte, simning och bowling. Erfarna researrangörer hjälper er gärna att boka in båtresa, boende och aktiviteter.

 10. Många åländska föreningar ordnar cuper och turneringar där du och ditt lag kan delta. Några exempel är 11-åringarnas klassiska fotbollsturnering Alandia Cup som lockar fler än 100 lag varje år, innebandyturneringen Tournament of Åland och ishockeyturneringen Senior Winter Games.

 11. Åland får hela 16 discgolfbanor i omväxlande miljöer runtom på Åland. Under 2020 blir öriket en av världens största discgolfanläggningar.

Categories

Tags


Relaterade artiklar

Upplev discgolfparadiset Åland

Åland satsar stort på discgolf, kallat även frisbeegolf, vilket innebär att öriket blir en av världens största discgolfanläggningar och får den högsta bantätheten i Finland, och i hela världen! 

Läs mer

Största fotbollsturneringen spelas på Åland

Ålands största återkommande evenemang står Alandia Cup för. Finlands största fotbollsturnering för 11-åringar arrangeras den 14−18 juni 2020 på Åland.

Läs mer