Åland är det perfekta resmålet för dig som vill ha en aktiv semester. Här finns vacker natur, högklassiga träningsanläggningar och spännande tävlingar att delta i. Åland det bästa valet för dig som vill ha mer puls på semestern!

Det finns många fördelar med att vara fysiskt aktiv på semestern. Du investerar i din egen hälsa och får ny energi, inspiration och motivation. När musklerna jobbar kopplar hjärnan av, och lyckohormoner som endorfiner och dopaminer frigörs och du blir gladare. Din aktiva semester tar dig också till platser du kanske aldrig hade besökt annars och upplevelserna blir fina minnen för resten av livet.

9 tips på en aktiv semester på Åland

  1. Åland satsar stort på discgolf. Man strävar efter att öppna totalt 16 discgolfbanor runtom på Åland och merparten av banorna är redan färdigställda. En billig men framförallt rolig utomhusaktivitet för hela familjen!
  2. Cykelsemestra med kompisarna eller familjen. Du kommer nära naturen och havet när du trampar fram längs Ålands röda vägar. Avstånden mellan sevärdheter, boenden och matställen är alltid korta.

  3. Upptäck Ålands många vandringsstigar och -leder. De är öppna året om och det finns gott om utrymme. Visste du att den första pilgrimsleden i världen som går genom skärgårdsmiljö, S:t Olofs sjöled, går över Åland? Den startar i Åbo i Finland, går via Åland, genom Sverige och vidare till Trondheim i Norge.

  4. Paddla kajak i skärgården. Gå en kurs, boka in en guidad tur eller hyr en kajak och ge dig ut på egen hand.

  5. Pröva lyckan på de åländska golfbanorna. Avstånden är korta och du hinner spela både på Ålands Golfklubb och Eckerö Golf under din semester. Har du inte grönt kort ännu? Då kan du ta det på Åland!

  6. Res till Åland i samband med ett roligt och utmanande motionslopp. Tävla till exempel i löpning, triathlon eller cykling.

  7. Upplev Åland från hästryggen. Det finns flera ridskolor och ridsportanläggningar som erbjuder kurser, ridläger och enskilda lektioner eller uteritter. Vill du ta med din egen häst? Granlunda Gård erbjuder konceptet Bed & Box.

  8. Simning är en populär motionsform på Åland och Mariebad och Ålands idrottscenter är högklassiga badanläggningar som passar både eliten och motionärerna. Sommartid ordnas även tävlingar för den som gillar att simma i öppet vatten, till exempel Åland Swimrun och Bomarsund Open Water Challenge. På Åland finns många fina badstränder!

  9. Ta med din förening och åk på träningsläger på Åland. Här finns anläggningar för bland annat fotboll, ishockey, volleyboll, racketsporter, gymnastik, friidrott, kampsporter, skytte, simning och bowling. Erfarna researrangörer hjälper er gärna att boka in båtresa, boende och aktiviteter.

Sidan uppdaterad 27.4.2021.

Categories

Tags


Relaterade artiklar

Upplev discgolfparadiset Åland

Åland satsar stort på discgolf, kallat även frisbeegolf, vilket innebär att öriket blir en av världens största discgolfanläggningar och får den högsta bantätheten i Finland, och i hela världen! 

Läs mer

Största fotbollsturneringen spelas på Åland

Ålands största återkommande evenemang står Alandia Cup för. Finlands största fotbollsturnering för 11-åringar arrangeras den 14−18 juni 2020 på Åland.

Läs mer