Den som färdas längs Ålands ringväg får uppleva mycket. På vägen passerar man intressanta sevärdheter och platser, trevliga restauranger och caféer och när det är dags för en paus finns det många bekväma boenden att välja bland. 

Ålands ringväg går över huvudön på Åland och vidare österut, dels genom den nordöstra skärgården och dels genom den sydöstra. Ruttalternativen är många men gemensamt är att man färdas längs vackra skärgårdsvägar som ringlar fram över öar, broar och vägbankar och att färjor tar vid där vägarna tar slut.

Den som vill kan kombinera Ålands ringväg med Skärgårdens ringväg i Finland. Oavsett om du väljer att färdas med bil, på cykel eller till fots så passar Ålands ringväg bra för dig.

 

Klicka dig vidare på länkarna här nedan så beskriver vi vad du kan uppleva under de olika etapperna.

Kumlinge

Den nordöstra skärgården

Ålands ringväg har sin nordostligaste punkt i Åva i Brändö. Därifrån ringlar den sig västerut genom den nordöstra skärgården, via Kumlinge och Vårdö för att så småningom ansluta till fasta Åland.
Läs mer

 

Fasta Åland

På Ålands huvudö går Ålands ringväg från Prästö i Sund till Svinö i Lumparland. Här färdas du genom idyllisk landsbygd, vackra skärgårdsmiljöer och sjöfartsstaden Mariehamn. 
Läs mer

 

Den sydöstra skärgården 

I Ålands sydöstra skärgård går Ålands ringväg genom Föglö, Sottunga och Kökar, tre skärgårdskommuner med vacker natur och intressanta sevärdheter. 
Läs mer

 


Relaterade artiklar

Ålands ringväg i den sydöstra skärgården

I den sydöstra skärgården möts du av speciell natur. Här finns också fina historiska byggnader och trevliga skärgårdsrestauranger.

Läs mer

Ålands ringväg i den nordöstra skärgården

I den nordöstra skärgården finns intressanta sevärdheter, genuin natur och spännande upplevelser.

Läs mer

Ålands ringväg på fasta Åland

Besök intressanta museer, Ålands enda stad Mariehamn och spännande historiska platser på Ålands huvudö.

Läs mer

Upptäck vackra Vinteråland

Fira jul, lillajul och nyår på Åland eller tillbringa några lediga dagar i skärgården för att se hur den glimmar och gnistrar när den klätt sig i sin allra vackraste vinterskrud.

Läs mer

Världens äldsta öl är återskapat

Fem flaskor öl som legat på 50 meters djup i 170 år bärgades från ett skeppsvrak utanför Föglö.

Läs mer

Äldsta champagnen hittad i havet

Sommaren 2010 upptäcktes ett skeppsvrak i Föglö i den åländska ytterskärgården. Vraket innehöll 145 flaskor champagne och fem flaskor öl från 1840-talet.

Läs mer

Upplev hösten på Åland

Upplev den färgsprakande och mysiga hösten på Åland!

Läs mer

Tolv åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tolv av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer