Åland är en ö som utvecklas hela tiden. Många nya aktiviteter väntar på dig som kommer hit i sommar. På denna sida har vi samlat tolv av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Hoppa på en terrängbil

Följ med äventyrsföretaget Overlanding.ax på en unik upplevelse i den åländska naturen. Åk terrängbil längs hemliga småvägar och campa med samma bekvämligheter som i en modern husbil! Läs mer om nyheten.

Se Bomarsund med nya ögon

Ladda ner appen Coastal Past för Iphone eller Android och upplev Bomarsund på ett helt nytt sätt. Vandra genom fästningsområdet och läs, lyssna och titta i appen för att lära dig områdets historia! 

Bo på ett designhotell

Bo bekvämt på Hotel Svala, ett unikt designhotell på skärgårdsön Kumlinge. Här har nya ägare skapat ett stilrent boende i byggnaden som uppfördes som sjukhus 1931 och som varit hotell sedan 1971.

Testa dina gränser på Flowpark

Utmana dig själv och dina vänner i äventyrsbanan som byggts på Sandösunds camping i Vårdö. Flowpark på Åland blev klar före högsäsongen och öppnade i midsommarveckan. Banan har tre svårighetsnivåer och den lättaste passar alla över 10 år. 

Besök tre gårdar

Åk ut på gårdsbesök i en liten grupp och skäm bort dina smaklökar med prisbelönta åländska mathantverksprodukter. Turen går till Mattas gårdsmejeri, äppelgården Öfvergårds och Marskogens lamm. Bussturen ordnas tisdagar under perioden 25.6–31.7 och den startar och avslutar vid Visit Ålands kontor på Storagatan 8, Mariehamn. Läs mer om utflykten och boka din plats.

Upplev Dinner in the Sea

Ät middag på ett litet skär mitt ute i havet. Rundbergs Stugor & Event erbjuder konceptet Dinner in the Sea, ett unikt event där du och dina vänner serveras läckerheter från åländska mathantverkare vid ett vackert dukat bord medan havet kluckar runt omkring er. Den unika skärgårdsupplevelsen arrangeras tre gånger i veckan under veckorna 29–31. Boka och garantera din plats.

Boka Bed & Box

Ta med dig hästen på semestern! Granlunda Gård erbjuder boendelösningen Bed & Box där din häst stallas in i en rymlig och nybyggd box medan du själv sover skönt i det miljöcertifierade gårdshotellet. 

Segla över världshaven

Upplev fartyget Pommern på ett helt nytt sätt. En unik besöksupplevelse öppnade den 1 maj och den tar dig med på en fiktiv seglats över världshaven. Lär dig om sjöfartshistorien och livet ombord på 1930-talet.

Ta fikapaus i Kastelholm

Njut av Ålandspannkaka, dagsfärska bakverk, matiga smörgåsar, fräscha sallader och somrig glass i Jan Karlsgårdens Wärdshus. I sommar sköter Smakbyn kaféet, och i samarbete med Stallhagen och Silverskär utvecklas också ett destilleri i lokalerna. Nästa år lanseras åländsk gin och vodka!

Åk på en båttur

Åk ut på sälsafari, besök Märkets fyr eller upplev det rika fågellivet på Signilskär. Nya båttransportföretaget Sefyr ordnar fantastiska utflykter i Ålands västra skärgård, och vill du så kan erfarna båtföraren Fredrik skräddarsy ett helt unikt skärgårdsäventyr för dig enligt dina önskemål och drömmar.

Upplev Virtual Reality

Ge dig ut på upptäcktsfärd i nya världar hos företaget Entax Virtual Reality i Mariehamn. Samarbeta med vänner och familj eller utmana varandra i spännande tävlingar. Slåss mot zombies, balansera på en smal planka som sticker ut från toppen av en skyskrapa eller hitta vägen ut ur Nebkas försvunna pyramid. Den senaste tekniken och den breda repertoaren ger er minnesvärda spelupplevelser! 

Testa racketsporten padel

Testa den trendiga och roliga racketsporten padel hos Tennisklubben MLK. De har invigt en ny padel- och minitennisbana inför sommaren 2019 och där kan du testa racketsporten som är som en blandning mellan tennis och squash. Padel spelas oftast som dubbel och det är tillåtet att använda väggarna runt planen i spelet. Ta med dina vänner och boka en bana, racket kan du hyra av MLK. 

 

Categories


Relaterade artiklar

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer

Platser att andas på

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Med kajak till smultronställena

”Först skaffade jag en kajak och sedan en till för det är både en trygghet och roligt att ha med någon som sällskap.”

Läs mer