Åland är en ö som utvecklas hela tiden. Många nya aktiviteter väntar på dig som kommer hit i sommar. På denna sida har vi samlat 13 av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

 

Kryssa med en restaurangbåt 

Restaurangbåten Sunnan II börjar göra lunch- och middagskryssningar i den åländska skärgården i maj 2020. Menyn är uppbyggd av lokala råvaror och det säsongen erbjuder. Kryssningarna går bland annat till Kastelholm där du kan njuta av utsikten över Kastelholms slott. Sunnan II byggdes redan 1906, då som en ångbåt, och trafikerade till en början i Finlands största insjö Saimen.

Bo på pensionat med vinsmedja 

Kvarnbo gästhem i Saltvik fyller 100 år och byter i samband med det tillbaka till ursprungsnamnet Kvarnbo Pensionat. Till hösten öppnar pensionatet en ny verksamhet i gårdshuset, Vinsmedjan. Där erbjuder man vinprovningar, musikevenemang och kulturella kvällar för både grupper och privatpersoner.

Upplev anrika redarvillan på Föglö

På Föglö renoveras den anrika redarvillan Carlsro för att i framtiden bli badhotell, och redan under 2020 planerar ägarna att öppna café, restaurang och delikatessbutik i den kulturhistoriskt intressanta byggnaden som byggdes i Degerby 1912.

Se Bomarsund med nya ögon

Ladda ner appen Coastal Past för Iphone eller Android och upplev Bomarsund på ett helt nytt sätt. Vandra genom fästningsområdet och läs, lyssna och titta i appen för att lära dig områdets historia! 

Spela golf på nya Slottsbanan

Ålands Golfklubb är Ålands största golfanläggning som 2017 utsågs till Finlands bästa 36-hålsanläggning. I nästan två år har klubben byggt om Slottsbanan och i början av juli 2020 öppnar den ombyggda, havsnära 18-hålsbanan som redan nu omtalas i golfkretsar som en av Europas kommande toppbanor. I anslutning till golfbanorna finns kändiskocken och Robinson 2020-vinnaren Michael Björklunds golfrestaurang med matservering både till lunch och middag.

Bo på ett designhotell

Bo bekvämt på Hotel Svala, ett unikt designhotell på skärgårdsön Kumlinge. Här har nya ägare skapat ett stilrent boende i byggnaden som uppfördes som sjukhus 1931 och som varit hotell sedan 1971.

Testa dina gränser på Flowpark

Utmana dig själv och dina vänner i äventyrsbanan som byggts på Sandösunds camping i Vårdö. Flowpark på Åland blev klar före högsäsongen 2019. Banan har tre svårighetsnivåer och den lättaste passar alla över 10 år. 

 

 

Upplev Dinner in the Sea

Ät middag på ett litet skär mitt ute i havet. Rundbergs Stugor & Event erbjuder konceptet Dinner in the Sea, ett unikt event där du och dina vänner serveras läckerheter från åländska mathantverkare vid ett vackert dukat bord medan havet kluckar runt omkring er. Läs mer om den speciella upplevelsen!

Boka Bed & Box

Ta med dig hästen på semestern! Granlunda Gård erbjuder boendelösningen Bed & Box där din häst stallas in i en rymlig och nybyggd box medan du själv sover skönt i det miljöcertifierade gårdshotellet. 

Segla över världshaven

Upplev fartyget Pommern på ett helt nytt sätt. En unik besöksupplevelse öppnade 2019 och den tar dig med på en fiktiv seglats över världshaven. Lär dig om sjöfartshistorien och livet ombord på 1930-talet.

Smaka på åländsk gin

Nya dryckestillverkaren Slottsdestilleriet öppnar i Jan Karlsgårdens Wärdshus säsongen 2020 och den första produkten, en åländsk gin, lanseras i april. Slottsdestilleriet är ett samarbete mellan Smakbyn, Stallhagen och Silverskär.

Åk på en båttur

Åk ut på sälsafari, besök Märkets fyr eller upplev det rika fågellivet på Signilskär. Nya båttransportföretaget Sefyr ordnar fantastiska utflykter i Ålands västra skärgård, och vill du så kan erfarna båtföraren Fredrik skräddarsy ett helt unikt skärgårdsäventyr för dig enligt dina önskemål och drömmar.

Testa racketsporten padel

Testa den trendiga och roliga racketsporten padel hos Tennisklubben MLK. De invigde en ny padel- och minitennisbana inför sommaren 2019 och där kan du testa racketsporten som är som en blandning mellan tennis och squash. Padel spelas oftast som dubbel och det är tillåtet att använda väggarna runt planen i spelet. Ta med dina vänner och boka en bana, racket kan du hyra av MLK. 

 

Categories


Relaterade artiklar

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Här kan du möta lugnet

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer

Platser att andas på

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer