Den åländska sommaren lockar med sol och bad och långa sköna dagar på stranden. Ta ett dopp från klipporna eller besök de barnvänliga badstränderna! På den långgrunda badstranden i Degersand trivs hela familjen. En annan favorit är badplatsen i Bamböleviken med sitt hopptorn, fina badklippor och långgrunda sandstrand. Stannar du på Åland ett par veckor kan barnen delta i en simskola. Man föranmäler sig via den här länken, och undervisningen sker på svenska. En fin lista med åländska badstränder hittar du intill den här artikeln, och via länkarna här nedanför hittar du även kartor. 

Karta över små allmänna badstränder  

Karta över stora allmänna badstränder                                                                                                                                                                                                                                                                           
 

Bada i Mariehamn

Lilla Holmens badplats ligger på bekvämt gångavstånd från centrum i Mariehamn. Här finns en barnvänlig sandstrand med brygga, dykflotte, beachvolleyplan och ett roligt klätterskepp. Dessutom ett fågelhus, kaniner i burar och påfåglar som strövar omkring. Ta en promenad norrut längs Österleden så kommer du till badstranden Nabben vid Lemlandsvägen. Här finns en långgrund sandstrand med lekplats och beachvolleyplan. I Mariehamn finns också Gröna Uddens badstrand vid Gröna Uddens camping.

Pooler och bassänger inomhus

Visste du att Åland också har ett par fina inomhusbad? Badhuset Mariebad nere vid stranden i Mariehamns östra hamn är ett bra alternativ för den badsugna familjen. Till barnens absoluta favoriter hör självklart den roliga vattenrutschbanan som bjuder på en hisnande färd från det höga tornet och ner i bassängen. Men även rekreationsbadet med sina strömmar, grottor, vattenfall och virvlar lockar fram många glada skratt. Utanför finns en fin sandstrand sommartid och en isvak vintertid. Mariebad lockar familjerna, men också simklubbar på simläger.

Missa inte heller simhallen vid Ålands Idrottscenter i Godby, en anläggning helt anpassad för simundervisning, träning, tävling och med miljövänlig uv-rening. Simanläggningen i Godby passar både familjer och tävlingssimmare. Vandrarhem finns på samma område.

Flytande bastubad

Nu kan du styra bastun dit du vill bada. I alla fall om du hyr en flytande bastubåt. Det är bara att fatta rodret och lägga kursen mot närmaste fina badvik. Bastubåtar hittar du vid Sandösunds camping eller vid Långvikens stugor.

Categories


Relaterade artiklar

13 åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tretton av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Här kan du möta lugnet

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer