Barnens Åland är bl. a. gjort av roliga och lärorika aktiviteter i Piratklubben. För att inte glömma bort sagolika naturupplevelser, mete och skattjakter, badstränder och badhus, spännande möten med djur, interaktiva museibesök och mycket mer. Bekanta dig med Piratklubben samt med Barnens tio favoriter.

 

Piratklubben – Ålands egen barnklubb Print

Välkommen till Piratklubben – en klubb för alla barn och familjer som gillar Åland. Segla in på piratklubben.ax, registrera barnen i klubben och låt äventyret börja! Som medlemsfamilj får ni tips om skattjakter och såklart om andra barnaktiviteter runt om på Åland.

Maskoten Peppi Pirat

Peppi Pirat är Piratklubbens maskot. Hon är en glad och sprallig ekorrtjej som hittat en flaskpost efter Kapten Kalixtus Karlsson från Herrens år 1795. I flaskan fanns en karta – en skattkarta. Peppi Pirat hittade biljetten till sitt livs äventyr, en riktig skattjakt. Då delad glädje är dubbel glädje, bestämde Peppi Pirat sig att för grunda Piratklubben och leta efter skatten tillsammans med alla härliga barn som kommer till Åland. – Har du fått din skattkarta över Åland? frågar Peppi Pirat?

Hitta skattkartan på piratklubben.ax

Peppi Pirat är stolt så att hon nästan spricker över sin nya hemsida piratklubben.ax där alla barn kan bli medlemmar.

– Alla barn måste gå in på nätet och kolla! Där får du veta när jag ordnar pyssel, piratdag, glasskalas, fiskedag, minigolftävling, dansar piratdans, spelar frisbeegolf och vad jag än hittar på för kul när det regnar. Alla barn som är med i Piratklubben kan se fram emot en riktigt bra familjesemester på Åland, med aktiviteter och upptåg som alla kan vara med på.

– Ett äventyr om dagen är bra för magen, säger Peppi Pirat, som för övrigt älskar ost och äppeljuice.

Peppi Pirat tipsar

Havet är fullt av skatter, säger Peppi Pirat! Vi i Piratklubben tycker att alla barn och deras föräldrar borde fiska mer tillsammans och ordnar därför Barnens fiskedag på sommaren. Då får man möjlighet att lära sig att meta, rensa fisk och så bjuds det på finurligt fiskpyssel för hela familjen. Kolla piratklubben.ax för mer info.

Gör som piraterna – ge er ut på en riktig skattjakt. Ålands Sjöfartsmuseums skattjakt är en frågesport och på vägen finns bland annat en mast att klättra i, en riktig livflotte och en äkta dödskalleflagga från 1700-talet. 

 

Categories


Relaterade artiklar

Jyddö – sjöfåglar och fjärilar

Landskapet är omväxlande med delvis kuperad terräng och på högre bergknallar får man fin utsikt över både kultur- och skärgårdslandskap. Fågellivet är rikt och chansen att få se en havsörn cirkla över ön är stor. Längs stigen finns ett utsiktstorn och flera rastbord.

Läs mer

Hastersboda – havsstränder och trolsk barrskog

Skärgårdsborna har genom alla tider levt av och i samklang med naturen. Längs stigen finns flera informationsskyltar med fokus på livet i bygden förr i tiden. Stigen går delvis på klippor och längs steniga stränder, delvis genom orörd barrskog. Fågellivet är rikt, och längs stigen finns ett fågeltorn med vidsträckt utsikt.

Läs mer

Jåsholm 3 km – lövträd och fågelliv

Stigen går i ett område med karaktäristisk skärgårdsnatur med både kargare bergsområden och mindre skogspartier. Fågellivet är rikt, och på holmen finns också älg, rådjur, vitsvanshjort och räv. Längs stigen finns bra platser för en picknick.

Läs mer

Tall Ships Races foto Henrik Nygård

Fest och evenemang på Åland under jubileumsåret

Spektakulära evenemang planeras som bäst: Tall Ships Races ordnas i Mariehamn den 22–25 juli 2021, Ålands självstyrelse fyller 100 år den 9 juni 2022. Läs mer och boka din resa i god tid inför evenemangen.

Läs mer

14 åländska nyheter 2021

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat fjorton nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Här kan du möta lugnet

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer