I år är det 25 år sedan Eckerö Golf öppnade på västra Åland. Inför jubileet har man färdigställt ett nytt övningsområde för närspelsträning, och man fortsätter rikta sig till golfare på alla nivåer.
– Vi vill ge en fin golfupplevelse till alla, säger Mats Wahlin, ordförande i bankommittén.

 

Fyra olika tees

Eckerö Golf har valt att bygga fyra olika tees på alla sina hål vilket gör den natursköna 18-hålsbanan tilltalande för såväl nybörjare som erfarna spelare.
– Det ska vara roligt att spela även om man inte slår bollen så långt. Från tee 1 blir totallängden till exempel 3300 meter, medan den från tee 4 blir ungefär 5800 meter, säger Mats Wahlin.

Ute på banan är det framför allt de varierade och fina greenområdena som skapar intresse. Snabba och jämna greener samt tuffa avrinningsområden ger golfarna utmaningar utöver det vanliga.

Fin natur och rikt djurliv

Utmärkande för Eckerö Golf är också att banan är flack och lätt att gå. De första nio hålen går i ett öppet landskap medan de sista nio går genom skogen.
– Man upplever stora variationer i både natur och djurliv medan man går banan, säger Wahlin och tillägger att man kan upptäcka bland annat fasaner, rådjur, havsörnar, martallar och mörka tjärnar medan man spelar banan. 

Bra komplement till ÅGK

Vad gäller Ålands Golfklubbs ombyggnad av Slottsbanan anser Eckerö Golf att den var det bästa som kunde hända för Åland som golfdestination.
– Nu får golfspelarna, som oftast kommer från Sverige och Finland, tre olika banor att spela på under samma golfresa. Banorna har helt olika karaktärer och svårighetsgrad och därigenom täcker vi in alla kategorier av golfare, säger Mats Wahlin. 

 

 

Fakta: Eckerö Golf

Adress: Kyrkoby, 10 minuters bilväg från Eckerö Linjens färjeläge, ca 30 minuter från Mariehamn.

Anläggningen: En 18-hålsbana, klubbhus med reception, nytt övningsområde för närspel, puttningsgreen, drivingrange med både grästees och mattor.

Greenfees 2020: 18 hål måndag–torsdag 30 euro, fredag–söndag 40 euro. 9 hål måndag–torsdag 20 euro, fredag–söndag 30 euro.  

Omdöme: En trivsam familjebana där alla är välkomna.

Categories

Tags


Relaterade artiklar

Upplev discgolfparadiset Åland

Åland satsar stort på discgolf, kallat även frisbeegolf, vilket innebär att öriket blir en av världens största discgolfanläggningar och får den högsta bantätheten i Finland, och i hela världen! 

Läs mer

Nya Slottsbanan spås bli en av Europas bästa

Ålands Golfklubb har byggt om sin parkliknande 18-hålsbana Slottsbanan. Läs mer om den totalrenoverade, havsnära banan som väntas bli en av Europas toppbanor.

Läs mer

Jyddö – sjöfåglar och fjärilar

Landskapet är omväxlande med delvis kuperad terräng och på högre bergknallar får man fin utsikt över både kultur- och skärgårdslandskap. Fågellivet är rikt och chansen att få se en havsörn cirkla över ön är stor. Längs stigen finns ett utsiktstorn och flera rastbord.

Läs mer

Hastersboda – havsstränder och trolsk barrskog

Skärgårdsborna har genom alla tider levt av och i samklang med naturen. Längs stigen finns flera informationsskyltar med fokus på livet i bygden förr i tiden. Stigen går delvis på klippor och längs steniga stränder, delvis genom orörd barrskog. Fågellivet är rikt, och längs stigen finns ett fågeltorn med vidsträckt utsikt.

Läs mer

Jåsholm 3 km – lövträd och fågelliv

Stigen går i ett område med karaktäristisk skärgårdsnatur med både kargare bergsområden och mindre skogspartier. Fågellivet är rikt, och på holmen finns också älg, rådjur, vitsvanshjort och räv. Längs stigen finns bra platser för en picknick.

Läs mer

Välj en aktiv semester på Åland

Träna och tävla på Åland på egen hand eller med ditt lag, eller boka in en aktiv semester med roliga pulshöjande aktiviteter.

Läs mer

Tall Ships Races foto Henrik Nygård

Spektakulära evenemang planeras på Åland

Spektakulära evenemang planeras som bäst: Tall Ships Races ordnas i Mariehamn den 22–25 juli 2021, Ålands självstyrelse fyller 100 år den 9 juni 2022. Läs mer och boka din resa i god tid inför evenemangen.

Läs mer

14 åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat fjorton nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer