Det är något speciellt med lugnet och tystnaden i Ålands fina skärgård. Följ med på en utflykt till någon av de 6.700 öarna och njut av den vackra naturen och närheten till havet. Det är härligt att vara på sjön.

Du kan välja mellan att följa med någon av de guidade turer som arrangeras under sommarhalvåret eller boka in en helt egen utflykt om ni är ett sällskap på runt 4 personer eller fler. Då bestämmer ni själva vart ni vill åka och hur länge.

 

Boka en segelskuta!

I Österhamnen finns Sjökvarteret där båtar byggs enligt gammal modell. Härifrån kan man också boka en segeltur med ett gammaldags skepp eller skuta.

 

Båttaxi

Ålands båtar kör båttaxi mellan öarna mot beställning men erbjuder även fiskeguidningar och båtutflykter tillsammans med kunniga skeppare. Greve Åkerhielms fristad på Källskär eller det bevarade skärgårdshemmanet på Björkör i Föglö är exempel på populära utflyktsmål. Båttaxin beställer du genom Ålands båtar på tel. +358 40 506 1299


Relaterade artiklar

Tolv åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tolv av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Green Key och Blue Flag

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Bo miljövänligt nära naturen

Naturen är din granne var du än väljer att bo på Åland. Du som letar ett miljövänligt boendealternativ har flera alternativ att välja bland.

Läs mer

Ät gott och hållbart

På Åland kan du äta gott och att ta del av spännande smakupplevelser. Här finns välsmakande, närproducerad och genuin mat och många restauranger och kaféer jobbar hårt med frågor som rör hållbarhet.

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Ta dig runt på Åland så miljövänligt som möjligt

Ta dig runt på Åland så miljövänligt som möjligt och bidra till ålänningarnas mål att minska öns koldioxidutsläpp med 60 procent till 2030.

Läs mer

Miljön är viktig för ålänningarna

När man bor mitt i havet måste man ta hand om det och hålla det rent. Ålänningarna är måna om sin natur och just nu pågår mycket arbete för att göra destinationen ännu mer hållbar och attraktiv.

Läs mer