Det är något speciellt med lugnet och tystnaden i Ålands fina skärgård. Följ med på en utflykt till någon av de 6.700 öarna och njut av den vackra naturen och närheten till havet. Det är härligt att vara på sjön.

Du kan välja mellan att följa med någon av de guidade turer som arrangeras under sommarhalvåret eller boka in en helt egen utflykt om ni är ett sällskap på runt 4 personer eller fler. Då bestämmer ni själva vart ni vill åka och hur länge.

 

Boka en segelskuta!

I Österhamnen finns Sjökvarteret där båtar byggs enligt gammal modell. Härifrån kan man också boka en segeltur med ett gammaldags skepp eller skuta.

 

Båttaxi

Ålands båtar kör båttaxi mellan öarna mot beställning men erbjuder även fiskeguidningar och båtutflykter tillsammans med kunniga skeppare. Greve Åkerhielms fristad på Källskär eller det bevarade skärgårdshemmanet på Björkör i Föglö är exempel på populära utflyktsmål. Båttaxin beställer du genom Ålands båtar på tel. +358 40 506 1299


Relaterade artiklar

Världens äldsta öl är återskapat

Fem flaskor öl som legat på 50 meters djup i 170 år bärgades från ett skeppsvrak utanför Föglö.

Läs mer

Äldsta champagnen hittad i havet

Sommaren 2010 upptäcktes ett skeppsvrak i Föglö i den åländska ytterskärgården. Vraket innehöll 145 flaskor champagne och fem flaskor öl från 1840-talet.

Läs mer

Upplev hösten på Åland

Upplev den färgsprakande och mysiga hösten på Åland!

Läs mer

Tolv åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tolv av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Green Key och Blue Flag

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Bo miljövänligt nära naturen

Naturen är din granne var du än väljer att bo på Åland. Du som letar ett miljövänligt boendealternativ har flera alternativ att välja bland.

Läs mer

Ät gott och hållbart

På Åland kan du äta gott och att ta del av spännande smakupplevelser. Här finns välsmakande, närproducerad och genuin mat och många restauranger och kaféer jobbar hårt med frågor som rör hållbarhet.

Läs mer