Det här är ruttförslag för dig som är livsnjutare. Du bor bekvämt på nya Hotell Pommern i Mariehamn. Efter din cykeltur mot Järsö på 18 km tur och retur får kroppen återhämta sig på Team MassageNus massage-, kurbads- och andra sköna behandlingar.

Börja med att hyra en cykel hos RO NO som ligger ca 400 meter från hotellet. Härifrån cyklar du ut genom staden längs Ålandsvägen och vidare ut mot natursköna Järsö. Cykelvägen bjuder på fina broar, vägbankar och vacker skärgårdsnatur. Vid Nåtö Biologiska station finns en lättvandrad naturstig på 2 km.

Längst ut på Järsövägen väntar en välförtjänt fikapaus vid sommarcaféet Stickstugan Hantverk & Café, ett hantverkscafé fyllt med stickat hantverk i glada färger, eller vid Fågelvik Bad, Café och Logi. Du kan också gå Järsö 2 km långa naturstig som ger dig glimtar av ytterskärgården. Vid stigen finns även grillplats och toalett.

Fler utflyktsförslag

Om du vill göra fler korta avstickare med cykel från Mariehamn är en tur till Önningebymuseet ett tips. Här får du uppleva Önningebykolonins konst, Ålands egen motsvarighet till den danska Skagenkolonin. Stanna för fika i caféet innan du fortsätter ut mot Lemströms kanal som är ett omtyckt utflyktsmål.

Ett annat alternativ är att besöka Ramsholmen ca 5 km från centrala Mariehamn. Ramsholmen är ett naturreservat med bedövande vackra lövängar och en magnifik vårblomning. I reservatet finns en naturstig på 1,5 km.

 

Categories


Relaterade artiklar

Jyddö – sjöfåglar och fjärilar

Landskapet är omväxlande med delvis kuperad terräng och på högre bergknallar får man fin utsikt över både kultur- och skärgårdslandskap. Fågellivet är rikt och chansen att få se en havsörn cirkla över ön är stor. Längs stigen finns ett utsiktstorn och flera rastbord.

Läs mer

Hastersboda – havsstränder och trolsk barrskog

Skärgårdsborna har genom alla tider levt av och i samklang med naturen. Längs stigen finns flera informationsskyltar med fokus på livet i bygden förr i tiden. Stigen går delvis på klippor och längs steniga stränder, delvis genom orörd barrskog. Fågellivet är rikt, och längs stigen finns ett fågeltorn med vidsträckt utsikt.

Läs mer

Jåsholm 3 km – lövträd och fågelliv

Stigen går i ett område med karaktäristisk skärgårdsnatur med både kargare bergsområden och mindre skogspartier. Fågellivet är rikt, och på holmen finns också älg, rådjur, vitsvanshjort och räv. Längs stigen finns bra platser för en picknick.

Läs mer

Tall Ships Races foto Henrik Nygård

Fest och evenemang på Åland under jubileumsåret

Spektakulära evenemang planeras som bäst: Tall Ships Races ordnas i Mariehamn den 22–25 juli 2021, Ålands självstyrelse fyller 100 år den 9 juni 2022. Läs mer och boka din resa i god tid inför evenemangen.

Läs mer

14 åländska nyheter 2021

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat fjorton nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Här kan du möta lugnet

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer