Det här är ruttförslag för dig som är livsnjutare. Du bor bekvämt på nya Hotell Pommern i Mariehamn. Efter din cykeltur mot Järsö på 18 km tur och retur får kroppen återhämta sig på Team MassageNus massage-, kurbads- och andra sköna behandlingar.

Börja med att hyra en cykel hos RO NO som ligger ca 400 meter från hotellet. Härifrån cyklar du ut genom staden längs Ålandsvägen och vidare ut mot natursköna Järsö. Cykelvägen bjuder på fina broar, vägbankar och vacker skärgårdsnatur. Vid Nåtö Biologiska station finns en lättvandrad naturstig på 2 km.

Längst ut på Järsövägen väntar en välförtjänt fikapaus vid sommarcaféet Stickstugan Hantverk & Café, ett hantverkscafé fyllt med stickat hantverk i glada färger, eller vid Fågelvik Bad, Café och Logi. Du kan också gå Järsö 2 km långa naturstig som ger dig glimtar av ytterskärgården. Vid stigen finns även grillplats och toalett.

Fler utflyktsförslag

Om du vill göra fler korta avstickare med cykel från Mariehamn är en tur till Önningebymuseet ett tips. Här får du uppleva Önningebykolonins konst, Ålands egen motsvarighet till den danska Skagenkolonin. Stanna för fika i caféet innan du fortsätter ut mot Lemströms kanal som är ett omtyckt utflyktsmål.

Ett annat alternativ är att besöka Ramsholmen ca 5 km från centrala Mariehamn. Ramsholmen är ett naturreservat med bedövande vackra lövängar och en magnifik vårblomning. I reservatet finns en naturstig på 1,5 km.

 

Categories


Relaterade artiklar

12 åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tretton av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Här kan du möta lugnet

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer