Att vara en hållbar destination prioriteras högt. Efter att hållbar turism tidigare främst förknippats med lyxturism anses det idag vara en hygienfaktor. Visit Åland driver därför hållbarhetsmärkningarna Green Key och Blue Flag.

 

GREEN KEY

Green Key är den ledande hållbarhetsmärkningen inom turismbranschen. Det främsta målet med märkningen är att driva en ansvarstagande verksamhet och minska sin miljöpåverkan. Idag finns 17 Green Key-märkta verksamheter på Åland. Du hittar dem alla nedan.

 

Green Key-märkta verksamheter på Åland

 

Logianläggningar

 

Restauranger och caféer

 

Besöksanläggningar

 

På Åland finns även svanenmärkta anläggningar, nämligen Hotell Pommern och Hotell Savoy samt Bistro Savoy och Kvarter 5.

Är du intresserad av att ansöka om Green Key-märkning, kontakta då vår programansvariga Emma Lundberg på +358 (0)457 344 9901 eller [email protected].  

Totalt finns över 3 000 Green Key-märkta verksamheter i nästan 60 länder. Programmet drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE) och stöds av bland annat FN och World Tourism Organization (WTO). Du hittar mer information om Green Key International på deras hemsida.

 

 

BLUE FLAG

Blue Flag är en internationell miljömärkning för gästhamnar, stränder och hållbar båtturism. Totalt är över 4500 verksamheter certifierade i 44 länder världen över. Programmet implementeras som bäst på Åland och inledningsvis har man valt att fokusera på gästhamnar. Planen är att Åland kommer att få sina första Blue Flag-certifierade gästhamnar till säsongen 2020. Du hittar mer information om Blue Flag International på deras hemsida.

Är du intresserad av att jobba mot Blue Flag-märkning? Kontakta i så fall vår programansvariga Emma Lundberg på +358 (0)457 344 9901 eller [email protected].

 


Relaterade artiklar

Tolv åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tolv av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Bo miljövänligt nära naturen

Naturen är din granne var du än väljer att bo på Åland. Du som letar ett miljövänligt boendealternativ har flera alternativ att välja bland.

Läs mer

Ät gott och hållbart

På Åland kan du äta gott och att ta del av spännande smakupplevelser. Här finns välsmakande, närproducerad och genuin mat och många restauranger och kaféer jobbar hårt med frågor som rör hållbarhet.

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Ta dig runt på Åland så miljövänligt som möjligt

Ta dig runt på Åland så miljövänligt som möjligt och bidra till ålänningarnas mål att minska öns koldioxidutsläpp med 60 procent till 2030.

Läs mer

Miljön är viktig för ålänningarna

När man bor mitt i havet måste man ta hand om det och hålla det rent. Ålänningarna är måna om sin natur och just nu pågår mycket arbete för att göra destinationen ännu mer hållbar och attraktiv.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer