14 eller 1400 personer? Åland är en perfekt destination för konferens- och gruppresor. Här finns fina utrymmen för möten och massor att se och uppleva i form av aktiviteter, kultur och sevärdheter.

Konferens på Åland

Halva vägen varkonferens

Det är snabbt och enkelt att resa till öriket mellan Sverige och Finland. Den korta båt- eller flygturen skapar samtidigt en känsla av att resan går utomlands. Många ser fördelen att träffas mitt emellan två marknader, ”mellan Nokia och Ericsson”.

Stor kapacitet

De stora rederierna har kapacitet och kompetens att göra restiden till en del av mötet. På själva Åland finns större kapacitet för möten än du tror. Inte minst tack vare nybyggda Alandica Kultur & Kongress.
Är ni många? En stor bankkoncern samlade 1400 personer ett par dagar på Åland med boende, möten, mat och underhållning. Största eventet hittills var Natwest Island Games XIII med 3220 deltagare.

 

11 orsaker varför välja Åland?

 1. 6.700 öar att upptäcka och du kan även boka en egen ö för din konferens
 2. Eget självstyrt örike mittemellan Finland och Sverige, som har ett neutralt och strategiskt läge och en intressant historia
 3. Åland är som en miniatyrstat där allting finns på en liten begränsad yta, där beslutsvägarna är korta och förankringen till det lokala näringslivet lätt att skapa
 4. Havsutsikt och ren havsluft rensar tankarna och hjälper till att skapa nya tankar –
 5. ingår i samtliga konferenser utan kostnad
 6. Konferensen kan börja med sköna Östersjötimmar ombord på moderna fartyg såväl från Finland och Sverige som från Estland. Visste du att Mariehamn har över 20 fartygsanlöp dagligen?
 7. Dagliga flygförbindelser från Stockholm-Arlanda (flygtid 30 min), Helsingfors-Vanda (flygtid 50 min) och Åbo (flygtid 20 min). Även charterflyg, helikoptertransporter och taxibåt möjliga. Det är även enkelt att ordna transfer från Arlanda flygfält med buss/båt till Åland
 8. Åland är kontrasternas ö – det moderna möter det äkta och naturnära
 9. De korta avstånden – enkelheten när allting är så nära och lättillgängligt
 10. Ibland kan det nästan kännas som att tiden stannar på Åland, på ett positivt sätt. Det är lättare att vara närvarande och mer fokuserad på uppgiften när ruset utanför inte stör.
 11. En plats för möten – fredens öar

Relaterade artiklar

Sju spännande filminspelningsplatser du kan besöka på Åland

Film- och tv-producenter har förälskat sig i åländska platser och spelat in filmer och tv-program här. Vi har listat några kända ställen som du kan besöka när du är på Åland!

Läs mer

Tio åländska platser du inte får missa!

Tio tips på intressanta åländska besöksmål.

Läs mer

Åtta små pärlor bland de åländska museerna

Åtta små museipärlor! Läs våra tips och hitta ett besöksmål som intresserar dig!

Läs mer

Välj en aktiv semester på Åland

Träna och tävla på Åland på egen hand eller med ditt lag, eller boka in en aktiv semester med roliga pulshöjande aktiviteter.

Läs mer

Ålands självstyrelse fyller 100 år

Den 9 juni 2022 fyller Ålands självstyrelse 100 år. Vad vet du om självstyrelsens historia?

Läs mer

Unika övernattningsmöjligheter på Åland

Det finns många unika boenden på Åland. Du kan till bo till exempel i en gammal skola, på en före detta sjöbevakningsstation eller varför inte på ett hästcenter!

Läs mer

Tall Ships Races foto Henrik Nygård

Spektakulära evenemang planeras på Åland

Spektakulära evenemang planeras som bäst: Tall Ships Races ordnas i Mariehamn den 22–25 juli 2021, Ålands självstyrelse fyller 100 år den 9 juni 2022. Läs mer och boka din resa i god tid inför evenemangen.

Läs mer

Tomten har rötter i Ålands skärgård

Han är rödklädd, har långt, lite lockigt vitt skägg och rosiga kinder. Den ikoniska bilden av den runda och glada tomten som använts av läskföretaget Coca-Cola sedan 1931 har skapats av en konstnär med åländska rötter.

Läs mer