14 eller 1400 personer? Åland är en perfekt destination för konferens- och gruppresor. Här finns fina utrymmen för möten och massor att se och uppleva i form av aktiviteter, kultur och sevärdheter.

Konferens på Åland

Halva vägen varkonferens

Det är snabbt och enkelt att resa till öriket mellan Sverige och Finland. Den korta båt- eller flygturen skapar samtidigt en känsla av att resan går utomlands. Många ser fördelen att träffas mitt emellan två marknader, ”mellan Nokia och Ericsson”.

Stor kapacitet

De stora rederierna har kapacitet och kompetens att göra restiden till en del av mötet. På själva Åland finns större kapacitet för möten än du tror. Inte minst tack vare nybyggda Alandica Kultur & Kongress.
Är ni många? En stor bankkoncern samlade 1400 personer ett par dagar på Åland med boende, möten, mat och underhållning. Största eventet hittills var Natwest Island Games XIII med 3220 deltagare.

 

11 orsaker varför välja Åland?

 1. 6.700 öar att upptäcka och du kan även boka en egen ö för din konferens
 2. Eget självstyrt örike mittemellan Finland och Sverige, som har ett neutralt och strategiskt läge och en intressant historia
 3. Åland är som en miniatyrstat där allting finns på en liten begränsad yta, där beslutsvägarna är korta och förankringen till det lokala näringslivet lätt att skapa
 4. Havsutsikt och ren havsluft rensar tankarna och hjälper till att skapa nya tankar –
 5. ingår i samtliga konferenser utan kostnad
 6. Konferensen kan börja med sköna Östersjötimmar ombord på moderna fartyg såväl från Finland och Sverige som från Estland. Visste du att Mariehamn har över 20 fartygsanlöp dagligen?
 7. Dagliga flygförbindelser från Stockholm-Arlanda (flygtid 30 min), Helsingfors-Vanda (flygtid 50 min) och Åbo (flygtid 20 min). Även charterflyg, helikoptertransporter och taxibåt möjliga. Det är även enkelt att ordna transfer från Arlanda flygfält med buss/båt till Åland
 8. Åland är kontrasternas ö – det moderna möter det äkta och naturnära
 9. De korta avstånden – enkelheten när allting är så nära och lättillgängligt
 10. Ibland kan det nästan kännas som att tiden stannar på Åland, på ett positivt sätt. Det är lättare att vara närvarande och mer fokuserad på uppgiften när ruset utanför inte stör.
 11. En plats för möten – fredens öar

Relaterade artiklar

Upplev hösten på Åland

Upplev den färgsprakande och mysiga hösten på Åland!

Läs mer

Tolv åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tolv av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Green Key och Blue Flag

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Bo miljövänligt nära naturen

Naturen är din granne var du än väljer att bo på Åland. Du som letar ett miljövänligt boendealternativ har flera alternativ att välja bland.

Läs mer

Ät gott och hållbart

På Åland kan du äta gott och att ta del av spännande smakupplevelser. Här finns välsmakande, närproducerad och genuin mat och många restauranger och kaféer jobbar hårt med frågor som rör hållbarhet.

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Ta dig runt på Åland så miljövänligt som möjligt

Ta dig runt på Åland så miljövänligt som möjligt och bidra till ålänningarnas mål att minska öns koldioxidutsläpp med 60 procent till 2030.

Läs mer