Sedan sportfiskets barndom har Åland varit en lovordad gäddmetropol. Här kan man på ett mångsidigt sätt året runt fiska efter vackert mönstrade skärgårdsgäddor. Men det finns så mycket mer…

 

Fiskekort online

Fiskekort

Fiskets årstider

Hösten är bäst för aborre och gädda. Därför arrangeras de öppna åländska mästerskapen i gäddfiske just då. Kalla vintrar är perfekta för pilkfiske, abborre och gös, men även gädda. Våren förknippas med sikmete. På sommaren brukar de mest hängivna sportfiskarna lugna ner sig. Nu ger sig familjen ut på fisketur efter abborre, gädda eller gös. Observera att gösfiske inte är tillåtet i juni.

Sportfiskeguider

För att kicka igång fiskeupplevelsen ordentligt är det en rekommendation att boka en sportfiskeguide, även om du fiskat på Åland tidigare. Då får du hjälp att hitta de drag och fiskeplatser som fungerar bäst för dagen.

Fiskepaket

Färdiga fiskepaket ger en bättre fiskeupplevelse. Är du sugen på att ta med kompisarna på en fiskeresa? Det är enklast att boka ett färdigt fiskepaket, där resa, boende och fiskekort ingår och ta hjälp av en lokal fiskeguide som tar er till de bästa fiskevattnen på Åland. Det ger störst chans till napp. Researrangörerna Viking Line, Eckerö Linjen och Ålands Turist & Konferens erbjuder färdiga fiskepaket och hjälper dig att skräddarsy en lyckad fiskesemester.

Fisketävlingar

Trollingträff Åland är en tradition, tävlingen har arrangerats sedan 1993 och lockar deltagare från när och fjärran. Den nya varianten av fisketävlingar, 24-timmarstävlingar där du fiskar ett helt dygn var som helst på Åland (med fisketillstånd), är en tävlingsvariant som bara växer i popularitet.

Categories


Relaterade artiklar

Laxtrolling

Spänningen stiger för varje minut och när den silverglänsande fisken äntligen hugger är äventyret i full gång. Glädjen och stoltheten finner inga gränser när laxen äntligen ligger infångad på durken efter en vild och långdragen kamp med snabba rusningar och envisa drillningar.

Läs mer

Havsöringsfiske

Öringen är fiskevärldens Rolls Royce! Den ligger steget under lax och är en riktig fighter, det är inte för inte de kallas silvertorpeder.

Läs mer