På Ålands solsida

Eckerö Golf ligger endast 10 minuter med bil från färjfästet i Berghamn och 30 minuter från Mariehamn.

Eckerö är omgivet av hav åt alla håll, här stämmer tre horisonter möte! Här hittar du både härliga sandstränder och lena klippor av röd granit. Vill du se solen gå ner i havet, så är du på rätt plats. Eckerö har flest soltimmar på Åland och Åland har fler soltimmar än Gotland.

Aktiviteter runt omkring

Här finner du historia från både vikingafärder och postrodden med den riskabla postgången över Ålandshav då Eckerö var gränsbygd mellan tsarens Ryssland och det svenska fastlandet.

Runt omkring golfbanan finner du ett utbud av restauranger, hotell, gästhem, campingplatser, caféer, stugbyar och övernattningsstugor. 

Trivsamma Eckerö Golf

Eckerö Golf startade sin verksamhet 1995 med nio korthål och drivingrange. 2004 invigdes långhålsbanan med 18 hål. Inför säsongen 2015 skedde ett ägarbyte och Eckerö Golf erbjuder nu fina spelmöjligheter med 18 uppfräschade hål, nya bunkrar och vackra dammar.

Drivingrangen är centralt placerad och det finns mål att sikta mot. I ett servicehus finns omklädningsrum, duschar och toaletter samt möjlighet till enklare traktering. Det finns även handskar, bollar och dylikt att köpa. Golfbilar och vanliga golfvagnar finns att hyra, och givetvis även golfklubbor.
 

De första nio hålen har en öppen karaktär utlagd i det åländska odlingslandskapet. De sista nio hålen är en skogsbana, kantad av tallskog och myrmarker. Banan är lätt att gå. 

För att ge alla en fin golfupplevelse har banan fått fyra olika tees. Tack vare det får nybörjare, juniorer och övriga kortslående spelare en golfbana som är möjlig att nå green på rätt antal slag. Banan passar också medelgolfaren, men är även utmanande för elitgolfare, speciellt de sista nio skogshålen.
 

Målet är att det ska vara enkelt och roligt att spela golf.

Besök Eckerö Golfs hemsida www.eckerogolf.ax. Boka starttid på www.golfbox.fi eller på www.golf.se eller ring på telefon +358 457 004 6532.

VÄLKOMNA!

Categories


Relaterade artiklar

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer

Med ett sving över sundet

Kastelholms golfbana lockar varje år tusentals turister som vill pröva sin lycka på de gröna fairwayerna i den historiska och natursköna miljön.

Läs mer

En tur till tre fyrar

I de åländska vattnen finns flera havsfyrar med anor ända från mitten av 1800-talet. Flera av fyrarna kan du besöka med egen båt eller genom guidad tur.

Läs mer

Platser att andas på

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Med kajak till smultronställena

”Först skaffade jag en kajak och sedan en till för det är både en trygghet och roligt att ha med någon som sällskap.”

Läs mer

Turförslag

I den åländska övärlden tar öarna, vikarna och lederna aldrig slut. Du kan snabbt växla mellan inner- och ytterskärgård. Här finns både lugna vatten med tätare skärgård för nybörjaren och öppet hav för den vane paddlaren.

Läs mer

Korta skärgårdsrutten med cykel och mc

Skärgårdsnatur och den unika bymiljön i Degerby, som har varit centralpunkt på den gamla farleden mellan Finland och Sverige.

Läs mer