Nu kan du köpa fiskekort till åländska fiskevatten online samt få information om fiskekortsområden på Åland.

Visit Åland har i ett projekt finansierat av Leader Åland tagit fram en digital karta med information om fiskekortsområden. När man klickar på ett område på kartan så kan man gå vidare och få områdesspecifik information samt även information om var man kan köpa fiskekort. För de flesta områdena går det att köpa fiskekorten online och få dem levererade till sin mail och telefon.

På kartan finns även länkar till regelverk och eventuella begränsningar som gäller på området.

Gå till kartan

digitalt-fiskekort

 

 

Categories

Tags


Relaterade artiklar

Fiskekortsområden och regler

Läs mer

Gösfiske och sikmete

Läs mer

Gäddfiske och abborrfiske

De åländska fiskevattnen med sina stränder, öar, uddar, grynnor och vassvikar är som gjorda för gäddan.

Läs mer

Laxtrolling

Spänningen stiger för varje minut och när den silverglänsande fisken äntligen hugger är äventyret i full gång. Glädjen och stoltheten finner inga gränser när laxen äntligen ligger infångad på durken efter en vild och långdragen kamp med snabba rusningar och envisa drillningar.

Läs mer

Havsöringsfiske

Öringen är fiskevärldens Rolls Royce! Den ligger steget under lax och är en riktig fighter, det är inte för inte de kallas silvertorpeder.

Läs mer

Fiske på Åland

Åland är en fantastisk sportfiskedestination! Oavsett årstid så nappar det bra i de åländska vattnen. Här kan du kasta efter gädda, abborre, gös och havsöring, meta efter sik och trolla efter lax. Vad fiskar du helst och när?

Läs mer