TRIVSAMMA ECKERÖ GOLF

Eckerö Golf erbjuder fina spelmöjligheter på en trivsam 18-hålsbana. Verksamheten startade 1995 med nio korthål och driving range. 2004 invigdes långhålsbanan med 18 hål och inför säsongen 2015 skedde ett ägarbyte, banan fräschades upp och nya bunkrar och vackra dammar anlades för att göra spelupplevelsen mer intressant och utmanande.

Driving rangen är centralt placerad och det finns mål att sikta mot. I ett servicehus finns omklädningsrum, duschar och toaletter samt möjlighet till enklare traktering. Det finns även handskar, bollar och dylikt att köpa. Golfbilar och vanliga golfvagnar finns att hyra, och givetvis även golfklubbor.

FYRA TEES

De första nio hålen har en öppen karaktär och ligger i det åländska odlingslandskapet. De sista nio hålen är en skogsbana, kantad av tallskog och myrmarker. Banan är lätt att gå.

För att ge alla en fin golfupplevelse har banan fått fyra olika tees. Tack vare det får nybörjare, juniorer och övriga kortslående spelare en golfbana där det är möjligt att nå green på rätt antal slag. Banan passar också medelgolfaren, men den är även utmanande för elitgolfare, speciellt de sista nio skogshålen.

PÅ ÅLANDS SOLSIDA

Eckerö Golf ligger endast 10 minuter med bil från färjfästet i Berghamn och 30 minuter från Mariehamn.

Eckerö är omgivet av hav åt alla håll och här hittar du både härliga sandstränder och lena klippor av röd granit. Vill du se solen gå ner i havet så är du på rätt plats. Eckerö har flest soltimmar på Åland och Åland har fler soltimmar än Gotland.

AKTIVITETER RUNT OMKRING

I Eckerö finner du historia från både vikingafärder och postrodden med den riskabla postgången över Ålandshav då Eckerö var gränsbygd mellan tsarens Ryssland och det svenska fastlandet. Gör ett besök i Eckerö Post- & Tullhus som håller öppet från början av maj till början av september, här är inträdet fritt.

Runt omkring Eckerö Golf hittar du också ett stort utbud av restauranger, hotell, gästhem, campingplatser, kaféer, stugbyar och övernattningsstugor. Anderssons Gästhem & Gårdsbageri ligger till exempel ett stenkast från golfbanan, och vill du hellre bo precis vid havet finns campingar, hotell och stugor i Käringsund och Degersand. Tar du dig till Åland med egen båt? Då kan du övernatta i Käringsunds gästhamn. Fler boendealternativ hittar du här. 

I Eckerö finns också många aktiviteter som passar både stora och små, till exempel Leklandet i Eckeröhallen, Käringsunds Viltsafari, Ålands jakt- och fiskemuseum och familjeparken Smart Park på andra sidan vägen från golfbanan. Ta med hela familjen på golfresan, i Eckerö hittar alla saker att göra!

BOKA STARTTID

Besök Eckerö Golfs hemsida www.eckerogolf.ax. Boka starttid på www.golfbox.fi eller på www.golf.se eller ring på telefon +358 457 004 6532.

Categories


Relaterade artiklar

Välj en aktiv semester på Åland

Träna och tävla på Åland på egen hand eller med ditt lag, eller boka in en aktiv semester med roliga pulshöjande aktiviteter.

Läs mer

12 åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tretton av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Här kan du möta lugnet

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer