Eckerö Golf med sin natursköna 18-hålsbana ligger på västra Åland nära färjehamnen, campingplatser och restauranger. Den erbjuder spännande golfupplevelser för såväl nybörjare som erfarna spelare i en vacker och lättillgänglig miljö.

Trivsamma Eckerö Golf

Eckerö Golf startade sin verksamhet 1995 med nio korthål och drivingrange. 2004 invigdes långhålsbanan med 18 hål. Inför säsongen 2015 skedde ett ägarbyte, banan fräschades upp och nya bunkrar och vackra dammar anlades för att göra spelupplevelsen mer intressant och utmanande.

Drivingrangen är centralt placerad och det finns mål att sikta mot. I ett servicehus finns omklädningsrum, duschar och toaletter samt möjlighet till enklare traktering. Det finns även handskar, bollar och dylikt att köpa. Golfbilar och vanliga golfvagnar finns att hyra, och givetvis även golfklubbor.

Fyra tees

De första nio hålen har en öppen karaktär och ligger i det frodiga åländska odlingslandskapet. De sista nio hålen är en skogsbana, kantad av tallskog och myrmarker. Banan är flack och lätt att gå.

Eckerö Golf riktar sig till golfare på alla nivåer. För att ge alla en fin golfupplevelse har banan fått fyra olika tees. Tack vare det får nybörjare, juniorer och övriga kortslående spelare en golfbana där det är möjligt att nå green på rätt antal slag. Från tee 1 blir totallängden till exempel 3300 meter, medan den från tee 4 blir ungefär 5800 meter. 

Banan ger utmaningar för medelgolfaren, men den passar även elitgolfare, speciellt de sista nio skogshålen. Det är framför allt de varierade och fina greenerna som skapar intresse: Snabba och jämna greener samt tuffa avrinningsområden ger golfarna utmaningar utöver det vanliga.

På Ålands solsida

Eckerö Golf ligger endast 10 minuter med bil från färjfästet Berghamn i Eckerö och 30 minuter från Mariehamn.

Eckerö är omgivet av hav åt alla håll. Här hittar du både härliga sandstränder och lena klippor av röd granit. Vill du se solen gå ner i havet, så är du på rätt plats. Eckerö har flest soltimmar på Åland, och Åland har fler soltimmar än Gotland.

Den lilla kommunen Eckerö är en välkänd och populär semesterdestination sommartid och dess gästhamn, campingplatser, stugbyar, hotell och gästhem fylls av semesterfirare från olika delar av Europa varje år. Utöver golf finns det mycket att göra och många genuint vackra platser att upptäcka i kommunen.

Historiska platser och sandstränder

I Eckerö finner du historia från både vikingafärder och postrodden med den riskabla postgången över Ålands hav. Gör ett besök i det spektakulära Eckerö Post- & Tullhus. Det håller öppet från början av maj till början av september och innehåller konstutställningar med fritt inträde.

I Eckerö finns många aktiviteter som passar både stora och små. T.ex. Käringsunds Viltsafari, Ålands jakt- och fiskemuseum och familjeparken Smart Park som ligger alldeles nära golfbanan är några bra tips. Visste du att några av Ålands absolut finaste badstränder ligger i Eckerö? Degersand är ett måste på en varm sommardag och Sandvikens badplats nära Post- och Tullhuset och badstranden i Käringsund är några av de barnvänligaste badstränderna. Fråga de lokala om fler tips på de bästa smultronställena.

 

Bo i stuga, gästhem eller hotell

Runt omkring Eckerö Golf hittar du ett stort utbud av stugor, gästhem, campingplatser, kaféer, restauranger, hotell och stugbyar. Bergbo stugor och bistro med både lunch och middag ligger ett stenkast från golfbanan, och vill du hellre bo precis vid havet finns campingar och stugor bl.a. i Käringsund och Degersand. Tar du dig till Åland med egen båt? Då kan du övernatta tryggt och bekvämt i skyddade Käringsunds gästhamn med bra service.

Fler boendealternativ hittar du här.

Boka ditt golfpaket i tid

Researrangörerna på Åland erbjuder förmånliga golfpaket där resa, boende och greenfee med bokade starttider ingår. Åland är ett populärt golfresmål – för att säkerställa de allra attraktivaste starttiderna och bästa boendet lönar det sig att vara ute i god tid med din bokning.

 

Eckerö Golf

Adress: Kyrkoby, 22270 Eckerö. Ca 10 minuters bilväg från Eckerö Linjens färjeläge Berghamn, ca 30 minuters bilväg från Mariehamn.

Kontakt: Besök Eckerö Golfs hemsida www.eckerogolf.ax för mer info. Boka starttid på www.golfbox.fi eller på www.golf.se eller ring på telefon +358 457 004 6532.

Anläggningen: En 18-hålsbana, klubbhus med reception, nytt övningsområde för närspel, puttningsgreen, drivingrange med både grästees och mattor.

Greenfees 2021: 18 hål måndag–torsdag 30 euro, fredag–söndag 40 euro. 9 hål måndag–torsdag 20 euro, fredag–söndag 30 euro.  

Omdöme: En trivsam familjebana där alla är välkomna.

 

Sidan uppdaterad 5.2.2021

Tags


Relaterade artiklar

Upplev discgolfparadiset Åland

Åland satsar stort på discgolf, kallat även frisbeegolf, vilket innebär att öriket blir en av världens största discgolfanläggningar och får den högsta bantätheten i Finland, och i hela världen! 

Läs mer

Pröva lyckan på de åländska banorna

På Åland kan du spela golf från första maj ända fram till slutet av oktober tack vare havet och det gynnsamma klimatet som håller greenerna fina länge. Här finns alla utmaningar en golfare kan önska sig.

Läs mer

Golfa i anrik slottsmiljö

Ålands Golfklubb ligger vackert på en udde mellan två havsvikar vid Kastelholms slott i Sund – på området där Kung Gustav Vasa jagade älg under 1500-talet.

Läs mer