Eckerö Golf med sin natursköna 18-hålsbana ligger i västra delen av huvudön Åland och erbjuder spännande golfupplevelser för såväl nybörjare som erfarna spelare. I år fyller Eckerö Golf 25 år och inför jubileet har man färdigställt ett nytt övningsområde för närspelsträning. 

Trivsamma Eckerö Golf

Eckerö Golf erbjuder fina spelmöjligheter på en trivsam 18-hålsbana. Verksamheten startade 1995 med nio korthål och driving range. 2004 invigdes långhålsbanan med 18 hål och inför säsongen 2015 skedde ett ägarbyte, banan fräschades upp och nya bunkrar och vackra dammar anlades för att göra spelupplevelsen mer intressant och utmanande.

Driving rangen är centralt placerad och det finns mål att sikta mot. I ett servicehus finns omklädningsrum, duschar och toaletter samt möjlighet till enklare traktering. Det finns även handskar, bollar och dylikt att köpa. Golfbilar och vanliga golfvagnar finns att hyra, och givetvis även golfklubbor.

Fyra tees

De första nio hålen har en öppen karaktär och ligger i det åländska odlingslandskapet. De sista nio hålen är en skogsbana, kantad av tallskog och myrmarker. Banan är lätt att gå.

För att ge alla en fin golfupplevelse har banan fått fyra olika tees. Tack vare det får nybörjare, juniorer och övriga kortslående spelare en golfbana där det är möjligt att nå green på rätt antal slag. Banan passar också medelgolfaren, men den är även utmanande för elitgolfare, speciellt de sista nio skogshålen.

På Ålands solsida

Eckerö Golf ligger endast 10 minuter med bil från färjfästet i Berghamn och 30 minuter från Mariehamn.

Eckerö är omgivet av hav åt alla håll och här hittar du både härliga sandstränder och lena klippor av röd granit. Vill du se solen gå ner i havet så är du på rätt plats. Eckerö har flest soltimmar på Åland och Åland har fler soltimmar än Gotland.

Aktiviteter runt omkring

I Eckerö finner du historia från både vikingafärder och postrodden med den riskabla postgången över Ålandshav då Eckerö var gränsbygd mellan tsarens Ryssland och det svenska fastlandet. Gör ett besök i Eckerö Post- & Tullhus som håller öppet från början av maj till början av september, här är inträdet fritt.

Runt omkring Eckerö Golf hittar du också ett stort utbud av restauranger, hotell, gästhem, campingplatser, kaféer, stugbyar och övernattningsstugor. Anderssons Gästhem & Gårdsbageri ligger till exempel ett stenkast från golfbanan, och vill du hellre bo precis vid havet finns campingar, hotell och stugor i Käringsund och Degersand. Tar du dig till Åland med egen båt? Då kan du övernatta i Käringsunds gästhamn. Fler boendealternativ hittar du här. 

I Eckerö finns också många aktiviteter som passar både stora och små, till exempel Leklandet i Eckeröhallen, Käringsunds Viltsafari, Ålands jakt- och fiskemuseum och familjeparken Smart Park på andra sidan vägen från golfbanan. Ta med hela familjen på golfresan, i Eckerö hittar alla saker att göra!

Boka starttid

Besök Eckerö Golfs hemsida www.eckerogolf.ax. Boka starttid på www.golfbox.fi eller på www.golf.se eller ring på telefon +358 457 004 6532.

Tags


Relaterade artiklar

Upplev discgolfparadiset Åland

Åland satsar stort på discgolf, kallat även frisbeegolf, vilket innebär att öriket blir en av världens största discgolfanläggningar och får den högsta bantätheten i Finland, och i hela världen! 

Läs mer

Eckerö Golf firar 25-årsjubileum

I år är det 25 år sedan Eckerö Golf öppnade på västra Åland. Inför jubileet har man färdigställt ett nytt övningsområde för närspelsträning, och man fortsätter rikta sig till golfare på alla nivåer.

Läs mer

Nya Slottsbanan spås bli en av Europas bästa

Ålands Golfklubb har byggt om sin parkliknande 18-hålsbana Slottsbanan. Läs mer om den totalrenoverade, havsnära banan som väntas bli en av Europas toppbanor.

Läs mer

Pröva lyckan på de åländska banorna

På Åland kan du spela golf från första maj ända fram till slutet av oktober tack vare havet och det gynnsamma klimatet som håller greenerna fina länge. Här finns alla utmaningar en golfare kan önska sig.

Läs mer

Golfa i slottsmiljö

Ålands Golfklubb ligger vackert på en udde mellan två havsvikar vid Kastelholms slott i Sund – på området där Kung Gustav Vasa jagade älg under 1500-talet.

Läs mer