Kungliga banor i vacker miljö

Ålands Golfklubb, som ligger vackert på en udde mellan två havsvikar vid Kastelholms slott i Sund, grundades 1983 och har två 18 hålsbanor samt en 6 håls par-3 bana. Kung Gustav Vasa jagade älg i området under 1500-talet.

Den kluriga och krävande Kungsbanan ligger i naturskön skogsmiljö. Här varvas öppnare och tajtare hål om vartannat vilket ger en trevlig spelutmaning.

Korthålsbanan Prinsessan med sex par 3-hål och fullstora greener är perfekt för den som vill vässa sitt närspel.

Parkliknande Slottsbanan invid havsviken Slottsundet öppnades först av banorna och den byggs om och får en modern utformning inför sommaren 2020. Nu ska det bli ännu roligare att spela på 18-hålsbanan då kvalitén på spelytorna höjs och utsikten över Kastelholms slott blir ännu bättre.

Klubbhuset – hjärtat i anläggningen

Hjärtat i Ålands Golfklubbs anläggning är klubbhuset. Här finns receptionen, fräscha omklädningsrum, duschar och bastu samt en välsorterad golfshop och restaurang.

Stora övningsgreener för puttning och en green där man kan träna både inspel och bunkerslag ligger bredvid klubbhuset. Golfklubben besöks årligen av cirka 8.000 gäster som spelar runt 18.000 greenfeerundor.

Chris Waldron är head pro med lång erfarenhet av golfundervisning. Han skräddarsyr undervisning utgående från varje spelares förutsättningar och tidsram. Det finns också möjlighet att gå nybörjarkurser och spela upp för grönt kort på Åland.

Kombinera med andra aktiviteter

Att åka på företagsgolf är ett populärt sätt att kombinera fina banor och möjlighet att varva golfandet med aktiviteter som sportfiske, båtturer, bryggeribesök, dryckesprovning, matlagningskurser eller konferenser. I Kastelholm ligger också Smakbyn med krog, bränneri och konferens. Kontakta gärna Åland Convention Bureau som kostnadsfritt hjälper dig att sy ihop din konferens!

 

Familjemedlemmar som kommer med på golfresan hittar många aktiviteter i närheten av banan. På Jan Karlsgården och Kastelholms slott ordnas ofta barnaktiviteter, och vid Bomarsunds fästningsområde finns en långgrund badstrand. Simma kan man också göra i Ålands idrottscenter som ligger tio minuter med bil från golfbanan, perfekt de dagar då solen gått i moln.

Researrangörerna på Åland erbjuder förmånliga golfpaket där resa, boende och greenfee med bokade starttider ingår. Åland är ett populärt golfresmål och vill du ha attraktiva starttider så ska du vara ute i god tid med din bokning.

Mysigt boende nära golfbanan

I närheten av Kungsbanan ligger Klingbergs stugor som är ett populärt boendeval för många golfspelare. De sex stugorna och det mer exklusiva Villa Marina ligger cirka 2 km från golfklubbens reception. Vid stugorna finns strandbastu och möjlighet till catering.

På kort avstånd från golfbanorna ligger också Kastelholms gästhem som är omtyckt bland golfspelare. I gästhemmet finns både två- och flerbäddsrum och här serveras frukost. På längre avstånd finns flera boendealternativ.

På roddavstånd mittemot Slottsbanan finns Kastelholms gästhamn ifall du kommer till Åland med egen båt.

Njut av nöjen och god mat

En del vill testa nöjeslivet i Mariehamn efter en dag på golfbanan. Det finns flera hotell att välja på i staden, till exempel fyrstjärniga och miljöcertifierade Arkipelag med nattklubb och utsikt över småbåtshamnen i Österhamn. I totalrenoverade, miljöcertifierade och fyrstjärniga Park Alandia Hotell invid Esplanaden i centrum finns en trevlig restaurang och gemytlig pub med liveunderhållning, och hos trestjärniga Hotell Adlon vid färjeterminalen i Västerhamn hittar du pool och bastuavdelning samt en pizzeria med sportsbar. Fler boendealternativ hittar du här.

Categories


Relaterade artiklar

Välj en aktiv semester på Åland

Träna och tävla på Åland på egen hand eller med ditt lag, eller boka in en aktiv semester med roliga pulshöjande aktiviteter.

Läs mer

12 åländska nyheter

Åland är en ö som utvecklas hela tiden, och många nya aktiviteter väntar på dig här. I denna artikel har vi samlat tretton av nyheterna. Vilken blir du mest sugen på att uppleva?

Läs mer

Åländska musikfestivaler du inte vill missa 2019

Musiken hör den åländska sommaren till. Besök en av alla de festivaler som ordnas på Åland!

Läs mer

Tio hållbara aktiviteter

På Åland finns massor av aktiviteter som är snälla mot klimatet, många är dessutom gratis. Perfekt för dig som vill fira en hållbar semester.

Läs mer

Här kan du möta lugnet

På Åland finns det många natursköna ställen som inbjuder till eftertänksamhet och meditation.

Läs mer

Följ med Pommern ut på världshaven

Segelfartyget Pommern har öppnat igen med en helt ny, originell besöksupplevelse. Nu kan du som besökare följa med på en fiktiv seglats över världshaven. Det blir en resa du sent ska glömma!

Läs mer

Tålamodet är en fiskares bästa vän

Men varför fiska upp en enkel gädda när man kan ge sig på utmaningen att fånga en öring?

Läs mer

På skattjakt i Mariehamn

Mariehamn är en stad fylld av hemligheter. Det finns ett stort antal caches att hitta.

Läs mer